CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.  Konuşmasında Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Ne kadar çok insan ölürse o kadar zevk alıyor. Kandan şiddetten bu kadar zevk alan bir başka politikacı yoktur herhalde 21. yy’da" dedi.

Gezi'de Türkiye tarihini değiştiren bir olay yaşandığını da ifade eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Nâzım Hikmet’in cenazesi Türkiye ’de olmalıdır. Bana soracak olursanız Gezi Parkı ’nda olmalıdır. Bir çınar ağacının altında… Gezi’ye gidenler kendilerini bir ağaç gibi tek ve hür yaşamak istiyorlardı. Ve onlar kavgadan kutuplaşmadan değil barıştan uzlaşmadan yanaydılar ve diyorlardı ki bir orman gibi kardeşçe yaşamalıyız.

Onun vasiyetini yapabilmeliyiz. Nazım’ı tekrar rahmetle anıyoruz onu her zaman yaşatacağız. Gezi Türkiye’de tarihi değiştiren bir olaydır. Eğer zulme ve baskıya karşı direniyorsanız siz insan olmanın gereğini yapıyorsunuz. Zulme karşı sessiz duran dilsiz şeytandır.

Gezi sırasında bir diktatör bozuntusunun karizması çizildi. Ve bunu içine sindiremedi ve hala içinde bir kin var. Ne kadar çok insan ölürse o kadar zevk alıyor. Kandan şiddetten bu kadar zevk alan bir başka politikacı yoktur herhalde 21. yy’da.

Bir iç savaş çıkarmayı bile göze aldı. "Camide içki içiyorlar" dedi. Niye bunu söylüyor insanları birbirine düşürmek için. "Başörtülü bacıma saldırdılar" dedi. Gerçek ortaya çıktı ki böyle bir şey yok. Merak ediyorum iç çatışma olsaydı yüzlerce inan ölseydi ne kazanacaktı acaba.
Hep söyledim söyleyeceğiz yalancıdan başbakan olmaz.