CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün 11. gününde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Şu ana kadar yolun yaklaşık 3’te 1’ini bitirdik. Şöyle bir düşünce var, Kılıçdaroğlu gerçekten yürüyor mu yoksa arada bir yürüyüp sonra otobüse mi biniyor. Ankara - İstanbul yolunun her santimini yürüyorum arkadaşlar" dedi.

Kılıçdaroğlu, cezaevinde açlık grevine devam eden eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya da seslenerek, açlık grevine son vermeleri çağrısında bulundu.

'Bozkurt işareti' yapmasına yönelik MHP lideri Bahçeli'nin eleştirisine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Benim yaptığım her hareket samimidir emin olun" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin satır başları şöyle:

'HER SANTİMİNİ YÜRÜYORUM'

Şu ana kadar yolun yaklaşık 3’te 1’ini bitirdik. Şöyle bir düşünce var, Kılıçdaroğlu gerçekten yürüyor mu yoksa arada bir yürüyüp sonra otobüse mi biniyor. Ankara- İstanbul yolunun her santimini yürüyorum arkadaşlar. Bunu gösteriş için yapmıyorsunuz, partiniz için de yapmıyorsunuz. Ülkenin buna ihtiyacı var. Gönül isterdi ki farklı partilerden, iktidar partisinden olanlar da bize eşlik etsinler. Belki cesaret edemiyorlar ama ortada bir gerçek var Ankara- İstanbul yolunun her santimini yürüyerek bu yürüyüşü bitireceğim."

'BENİM YAPTIĞIM HER HAREKET SAMİMİDİR'

Terazi olmadığı için kilo aldım mı verdim mi bilmiyorum. Kilo verdiğimi hissetmiyorum. Yürüyüş güzel bir şey. Zaman zaman kaslarda ağrıma oluyor ama sağolsun hocalarımız hemen müdahale ediyorlar."

(Bozkurt işareti ile ilgili soru üzerine) "Benim yaptığım her hareket samimidir emin olun. Hayatım boyunca hep samimi oldum. Bakın bayram sabahı böyle ikircikli bir tavır içine girmek istemem. Eğer bozkurt işareti yapan biri bana destek verirse benim de ona destek vermem gerekir. Siyasette olabilir, insanlar birbirlerini eleştirirler ama eleştirinin de belli bir düzeyde olması lazım. Her söylediğim şeyin, her kurduğum cümlenin samimi olduğuna inanmanızı isterim."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Samimiyse başımın üstünde yeri var. Yok ülkücü camiayı kandırdığını sanıyorsa kendi kanıyor farkında değil..." demişti.