CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi'nde Parti Meclisi'nin 6 Kasım'da yayınladığı bildiriye ilişkin tartışmalara cevap verdi.

Basın toplantısında, Ortadoğu ve Türkiye'deki 'terör' örgütlerine AKP'nin yardım ve yataklık yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Beni neden mahkemeye vermiyorlar. Rica ediyorum beni mahkemeye verin" diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:
 
"Gazetecilerin hak ve hukukunu kim savunacak. Adaletsizliğe alkış tutmamızı mı istiyorlar? Hukukun üstünlüğünü biz savunmayacağız da kim savunacak.
 
Ortadoğuda ve Türkiye'deki terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan parti AKP'dir. IŞİD'den El Nusra'ya, FETÖ'den PKK'ya bütün terör örgütlerine AKP ve onun yöneticileri yardım ve yataklık yapıyor.
 
Beni neden mahkemeye vermiyorlar. Rica ediyorum beni mahkemeye verin.
 
Çifçi ürünümü satamıyorum diyor. Bu dış politika devam ederse satamazsın. Faizler düştü ama yatırım bir türlü artmıyor diyor hükümetten birisi. Neden? Mal güvenliği yok Türkiye'de.
 
Terör nereden ve nasıl gelirse gelsin, her türlüsüne karşıyız.İyi şeyler yaptılarda biz karşı mı çıktık? Bu ülkeye demokrasi getirdiler de karşı mı çıktık?
 
14 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin söylediği sözdür. "Türkiye bölünme noktasına gelmiştir" nasıl olur? Bir başbakan nasıl bunu diye bilir.
 
Ne darbe ne dikta dedik. Bundan rahatsızlık duymuşlar.Temel sorunumuz hesap vermesi gerekenlerin hesap soracağız demesi. Bu parti hesap vermesi gerekenlerden hesap soracak.