Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’daki bombalı saldırıya ilişkin olarak basın toplantısı düzenledi.

Merak ediyorum faturayı kime çıkaracaklar?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Dünyanın her yerinde bunun sorumlusu siyasi iktidardır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu saldırıya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

“Aylardır emniyet müdür yok. Merak ediyorum faturayı kime çıkaracaklar? Yine vatandaşa mı çıkaracaklar? Ben atayacaktım işte şu engel oldu. Kim engel oldu size? Açıkça millete açıklayın. Ben emniyet müdürü atayacaktım şu engel oldu. Beraber engel olan kişinin üstüne yürüyelim.

“Ben sizin iradenize destek vermek istiyorum eğer Türkiye’yi yönetecekseniz. Halkın oyu ile geldiniz saygı duyuyoruz. Tek başına yönetiyorsunuz saygı duyuyoruz ama bu ülkeyi bilgi ve birikim ile yöneteceksiniz.

"7 HAZİRAN SONRASI NE OLDU?"

“7 Haziran sonrası bir tablo ortaya çıktı ve terör azmaya başladı. Çıkıp meydanlarda “bizi tek başına iktidara getirin terörü bitireceğiz” dediler. Terör bitti mi? Bırakın bir bölgede olmayı Türkiye sathına yayıldı. Ne oldu da terör Türkiye’ye yayıldı? Bunu her vatandaşımızın sorması lazım.

"KİM BUNUN SORUMLUSU?"

“Kim bunun sorumlusu? Bizim mahalledeki bakkal değil. Alışverişe giden vatandaş değil. Kim bunun sorumlusu. Dünyanın her yerinde bunun sorumlusu siyasi iktidardır.

"BÜTÜN ÜLKELERİN GİZLİ SERVİS AJANLARI TÜRKİYE’DE AT KOŞTURUYOR"

“Öyle bir noktaya geldik ki bütün ülkelerin gizli servis ajanları Türkiye’de at koşturuyor. Nasıl bir ülkedir, nasıl bu hale gedik ki. Her yerde bunları görebiliyoruz. Her bölgede nasıl, neden oluyor?

"NEDEN TÜRKİYE’DE OLUYOR?"

“Almanya, Amerika Fransa, Rusya, Japonya’da olmayan bir olay neden Türkiye’de oluyor? Bütün gizli servislerinin rahat çalışabilecekleri, arzularını hayata geçirebilecekleri alan mıdır Türkiye? Böyle bir yönetim boşluğunu Türkiye kabul edemez, etmemelidir.”

"‘TERÖRLE YAŞAMAYA ALIŞMALIYIZ’ DİYORLAR HALKA"

“Terörle yaşamaya alışmalıyız” diyorlar halka. İyi de niye alışmalıyız? Bir beceriksizliği halka fatura etmenin anlamı nedir? Bunu ahlaki bir yönü var mıdır? Hangi gerekçeyle siz TV’ye çıkıp “terörle yaşamaya alışmalıyız” diyorsunuz. Beceriksizliğin üzerini örtüyorsunuz. Aydın diye geçiniyorsunuz aynı zamanda. TV’lere sizi, ‘beceriksizliği kapatmanız’ için değil, sorunu nasıl çözeriz diye anlatmanız için çıkarmaları lazım. Türkiye Cumhuriyeti bu kadar beceriksiz mi?”