CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki anma etkinlikleri kapsamında bu gece yapılacak törene katılmayacağ bildirildi.

CHP'den yapılan açıklamada protokol konuşmaları kaldırılığı için Genel Başkan'ın anma etkinliklerine katılmayacağı bildirildi.

Öte yandan, CHP'yi 'FETÖ' ile ilişkilendiren Darbe Komisyonu raporunu eleştiren Kılıçdaroğlu, Meclis'teki 15 Temmuz anma etkinliğinde MİT'in 15 Temmuz'la ilgili verdiği bilgilerin tatmin edici olmadığını kaydederek "Darbe girişiminden hemen sonra üç önemli noktaya dikkat çekmiştik. 

Hukuk içinde hesaplaşma yapalım demiştik. Hızla normalleşme süreci içine Türkiye sokulmalı demiştik. Ne yazık ki bu süreçte yapılmaması gereken ne varsa yapılmıştır. Soruşturmaların uzanacağı noktalar, müdahalelerle engellenmiştir. Darbe komisyonu, sorumluluğu savuşturma çabası içine girmiştir. Meclis'in yetkileri elinden alınmıştır. Darbeyle mücadelede başarı ve kalıcılığın en önemli şartı darbenin siyasi ayağının ortaya çıkarılmasıdır. Ancak bu çabaların önü bilinçli olarak kapatılmaktadır." şeklinde konuşmuştu.