CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “kredi kartı kullanmayın” sözlerini, “Vatandaşın elinde bir kredi kartı kaldı. Onu da yasakla bari” diyerek eleştirdi.

Partisinin şehit aileleri ve gaziler için Bilkent Otel’de verdiği iftar yemeğine katılan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Ne söyleyeyim; bu ülkeyi yöneten kim? Bu ülkenin başbakanı kim? Vatandaşlar borç içine girmişlerse, borç batağındalarsa, bu ülkede ekonomi politikasını kim yürütüyordu? Dışarıdan gelenler mi bu ülkeyi yönettiler? Ekonomi politikasını başkaları mı uyguladı? Hem uyguluyorlar hem de şimdi vatandaşı suçluyorlar. 'Neden siz kredi kartı kullanıyorsunuz' diye, yasakla bari. Zaten vatandaşın elinde bir kredi kartı kaldı onu da yasaklayın bari, doğru değil.

Ülke iyi yönetilmiyor, Türkiye iyi yönetilmiyor, izlenen ekonomi programları sağlıklı değil, sağlıklı üretim yapılmıyor, istihdam sorunumuz var, işsizlik sorunumuz var, bunlar çözülmedi. Dış ticaret açığımız var, gittikçe büyüyor. Bakın bütün iş dünyasına herkes kaygı içinde. Bu kaygıyı yaratan tabloyu Sayın Başbakan 'kredi kartı kullanmayın, şunu yapmayın, bunu yapmayın ' diyerek geçiştiriyor. Bu, doğru değil. Doğru dürüst ekonomi politikası uygulayacaksınız, üretime endeksli politika, istihdama yönelik politika olacak, herkes mutlu olacak, bu politikayı yürütürseniz başarı elde edersiniz, vatandaşı suçlayarak bir sonuç elde edemezsiniz."