CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü hal kapsamında dün gece çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin içeriğini eleştirerek, Türkiye’de demokrasiye ihanet edildiğini savundu.

Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, OHAL’e destek vermediklerini yineleyerek yeni KHK’lara dikkat çekti: “Pek çok üniversite hocasının işine son verildi. Hayatını bilime adamış insanların işine son verildi ve terörle yakından uzaktan ilgisi olmayan pek çok konu istismar edilerek, Meclis’in görev alanına girilerek kanun hükmünde kararnamelerle düzenlendi. Jokey kulübü… Ne ilgisi var terörle? Milli Piyango… Ne işi var terörle? Onlar da OHAL kararnamesinin içine konmuş vaziyette.”

‘BÖYLE BİR DEMOKRASİ ANLAYIŞI OLABİLİR Mİ?’

“Böyle bir demokrasi anlayışı olamaz” diyen Kılıçdaroğlu, “Eğer bir hükümet parlamentoyu aldatıyorsa, bir hükümet halkını aldatıyorsa, ‘Terörle mücadele ediyorum’ diyerek terör dışı konuları OHAL ile düzenliyorsa o demokrasiye ihanet ediyor demektir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Madem şehitliği bu kadar seviyorsunuz siz de çocuklarınızı askere gönderin. Numan Kurtulmuş 'Suriye politikası baştan beri yanlıştı' dedi. Peki bunun hesabını kim verecek” dedi.

Pazartesi günü Meclis'e gelecek olan Anayasa değişikliği teklifine 'evet' oyu vereceklere çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Evet oyu kullanacaklara samimi bir uyarı yapmak isterim. Çocuklarınızı düşünün. Verdiği demokrasi mücadelesi yüzünden yaşamını yitirenleri düşünün. Hiç kimse milletin ona verdiği yetkiyi başkasına teslim edemez. Böyle bir Anayasa'ya evet demek, parlamentoya, milli iradeye ihanet etmek demektir" dedi.