CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın iddialarına İstanbul Kazlıçeşme'de düzenlenen mitingde cevap verdi. Kılıçdaroğlu miting alanında yaptığı konuşmada, mitingde 1 milyon kişinin toplandığını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, “Büyük İstanbul Mitingi”nde Kazlıçeşme’de coşkulu kalabalığa seslendi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a Mavi Marmara yanıtını şöyle verdi: Sözde ben İsrail’i destekliyormuşum, Allah Allah. Allah aşkına, Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı bu değil miydi? Nasıl oldu da birden kaplan kesiliyorsun? Dişlerini sökeceğim onun, hiç endişe etmeyin siz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün önce Eskişehir’de daha sonra da İstanbul’da partisince düzenlenen mitingte konuştu. Kılıçdaroğlu, Kazlıçeşme’de düzenlenen “Büyük İstanbul Mitingi”nde coşkulu kalabalığa seslendi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

MAVİ MARMARA YANITI

Sözde ben İsrail’i destekliyormuşum, Allah Allah. Allah aşkına, Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı bu değil miydi? Milletin hafızası silindi mi? Nasıl oldu da birden kaplan kesiliyorsun? Dişlerini sökeceğim onun, hiç endişe etmeyin siz. Bu değil miydi Irak’ta binlerce Müslüman kadına tecavüz edilirken Amerikan askerlerine başarı dileyen? Buradan söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan’ın maskesini indireceğim, gerçek yüzünü göstereceğim millete. Sözde vatansevermiş, hadi canım sen de. Sen kalkıp da Mavi Marmara gemisini gönderirken, izin verirken niye bırakmadın milletvekillerin Mavi Marmara’ya binsin? Çünkü senin milletvekillerinin canı tatlı. Niye onun mücadelesini yapmadın o zaman? Bize bir şey söylemez. Bizim geçmişim temiz, alnımız ak, biz kul hakkı yemedik.

HOPA ELEŞTİRİSİ

Her siyasal partinin özgürce propaganda yapmasına izin verilmeli. Hopa’yı savaş alanına döndüren Recep Tayyip Erdoğan’ın öfkesidir. O kadar öfkeli ki, ölen emekli öğretmenin kim olduğunu sormak dahi istemediğini söyledi. Allah aşkına, ölen insanın arkasından kötü söz söylenir mi? Olayı duyduğumda o aileyi aradım, arabadan düşen polis kardeşimizin de ailesini aradım. Yüreğimizdeki insan sevgisine bakın, onun söylediklerine bakın.

ÖZGÜRLÜK DİYORUZ

(Tayyip Bey güneşi de mi sattın yaz gelmiyor, yazılı pankarta işaret etti) Fırsat bulsa onu da satacak zaten. Ben diyorum ki; ’Aile Sigortasını getireceğim. 2,5 aylık Kübra annesinin kucağında ölmesin, kahvaltı veremediği için bir anne intihar etmesin’ diyorum. O diyor ki ’parayı nereden bulacaksın?’ Allah aşkına insan hayatı mı para mı önemli? Biz ’insan’ diyoruz, onlar ’para’ diyor, biz ’özgürlük’ diyoruz, onlar ’baskı’ diyorlar, biz ’demokrasi’ diyoruz, onlar ’medya sussun’ diyorlar, biz ’kadın-erkek eşitliği’ diyoruz, onlar ’nereden çıktı bu?’ diyorlar.

THE ECONOMIST’E ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Recep Bey yurt dışındaki gazetelere bile ateş püskürüyor. The Economist dergisi ’CHP’ye oy verin’ demiş, vay sen misin bunu söyleyen, neredeyse dünyayı ayağa kaldıracak. Recep Bey sen meraklanma halkın iradesine engel vuramazsın. CHP’nin oyu yükselişte, senin oyun düşüşte.

SÖZÜM KEMAL’İNİZİN SÖZÜ

İlk 4 ay içinde Aile Sigortası kurumunu kurmazsam, çiftçiler için mazotu 1,5 liraya indirmezsem, esnafın emekli aylığından kesilen yüzde 15 sosyal güvenlik destek primini kaldırmazsam, gençler için bedelli askerliği çıkarmazsam -durumu olanlardan bedeli alınacak, olmayandan alınmayacak. O parayla öğrenci yurdu yapacağız- siyaseti de genel başkanlığı da bırakacağım. Sözüm sizin Kemal’inizin sözüdür.

VATAN