CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ittifak ve cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere biraraya geldi. CHP Genel Merkezi’ndeki görüşme saat 10.00’da başladı.

Karamollaoğlu’nu CHP Genel Merkezi’ne gelişinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan karşıladı.

Karamollaoğlu görüşmeye Genel Başkan Yardımcıları Atik Ağda, Birol Aydın ve Lütfü Yalman ile geldi.

Görüşme sonrası ortak açıklama yapıldı.

Karamollaoğlu "Güzel bir görüşme yaptık" dedi.

Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle: 

Bu görüşmelerimiz bir takım şeylerin bu hafta içerisinde çıkmasına vesile olacak. Baskın seçimden ifade ettiği iki ayağımızı bir pabuca soktular. İYİ Parti seçime girmeme kararıyla karşı karşıya kalacaklardır. Bundan dolayı kendilerini tebrik ettim. Bunu herkes yapamaz. İşbirliğine ihtiyacımız olduğunu gördük. Çalışmalarımız inşallah bu hafta içi neticelenecek. 

Abdullah Gül sorusuna yanıt 

Karamollaoğlu, Abdullah Gül sorusuna "Bu hafta sonuna kadar netleşmiş olur" dedi.  

KILIÇDAROĞLU: DEMOKRASİYİ SAVUNUYORUZ

Karamollaoğlu'nun ardından konuşan Kılıçdaroğlu, "Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarıyla verimli toplantı gerçekleştirdik. 25 Haziran'a gülen bir Türkiye ile uyanacağız. Siyasi bir iktidarın özel bir çaba harcaması bizim içimize sindirebileceğimiz bir şey değil. Önümüzdeki seçimler bir iki parti sorunu değil, Türkiye sorunudur. Saadet Partisi'nin attığı adımlar son derece değerli adımlardır" dedi.

ÇARŞAMBA GÜL’LE GÖRÜŞME

Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından saat 12.00’de HÜDA-PAR Genel Başkanı’yla görüşecek. Salı günü Akşener’le Ankara temaslarını tamamlayacak olan Karamollaoğlu’nun çarşamba günü 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesi bekleniyor.
İYİ Parti’deki görüşme basına açık olacak