SİVAS - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas'ın Divriği ilçesinde düzenlelen CHP Halk Şenliği'ne katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında 'Her yer Taksim her yer direniş' şeklinde slogan atıldı.

''Elbette Taksim'de gençlerimiz bir destan yazdılar. O gençlerin tek tek ama tek tek alınlarından öpüyorum" diyen CHP lideri  şunları söyledi:

"Onlar yürekli çocuklarımız. O gençler bütün dünyada Türkiye'nin onurunu korudular. Çünkü o gençler özgürlük ve demokrasi söylemini her yerde dile getirdiler ve o gençler bir diktatöre diz çöktürdüler. Onun için onların alınlarından öpüyorum. Polis kurşunu oldu, yılmadılar, TOMA'lar oldu, yılmadılar, sopalar oldu, yılmadılar, gözlerini kaybettiler, yılmadılar, hayatlarını feda ettiler, yılmadılar. Asla yılmayacağız. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Özgürlük farklı bir şeydir.''



"CUMHURİYET SAYESİNDE BAŞBAKAN"

Buradakilerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atması üzerine Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal'in Cumhuriyeti kurarak çok güzel bir şey yaptığını dile getirdi.

Cumhuriyet sayesinde Tunceli'nin küçük bir köyünde doğan Kemal Kılıçdaroğlu'nın CHP'nin genel başkanı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Cumhuriyeti kurdu çünkü o halka inandı, halkın iradesine inandı, halkla beraber yürüdü. En karanlık dönemlerde dahi Türkiye Büyük Miilet Meclisi'ni çalıştırdı. Bütün kararları parlamentodan aldırdı. O Cumhuriyet sayesindedir ki Kayseri'de küçük bir esnafın oğlu olan Abdullah Gül cumhurbaşkanıdır. Yine o Cumhuriyet sayesindedir ki, Rize'den yırtık ayakkabıyla gelip bugün Türkiye'de Başbakanlık koltuğuna oturan Recep Tayyip Erdoğan da Cumhuriyetin sayesinde oraya gelmiştir. O nedenle hepimiz, Cumhuriyetin değerini çok iyi bilmek zorundayız'' diye konuştu. (Ntv)