CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "FETÖ terör örgütünün devletin içinde bu kadar yuvalanması, hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir tablodur. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama bütün partilerin demokrasi konusunda ortak bir görüş oluşturmaları çok önemlidir. Fethullah Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 50 polisin hayatını kaybettiği Özel Harekatlar Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti.
 
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
 
"Polis teşkilatımız hepimizin gözbebeği olmak zorundadır. Biz güvende olalım diye yeri geldiğin hayatlarını kaybeden kardeşlerimizdir. Polis teşkilatımızı güçlendirmek hepimizin ortak görevidir.
 
15 Temmuz akşamı yaşanan olay Türkiye Cumhuriyeti tarihinde birden fazla ilki doğurdu. Demokrasiye bağlılık konusunda ortak payda oluştu. Bu bizim için son derece sevindirici.
 
Vatan evlatlarımız burada şehit oldu. Onları hiçbir zaman unutmayacağız. Bugün Türkiye'nin yeniden ayağa kalkması onların hayatlarını kaybetmesiyle gerçekleşti.
 
Ordu içinde yuvalanan ‘FETÖ’ terör örgütünün devletin içinde bu kadar yuvalanması hepimizin üzerinde düşünmesi gereken konudur. Siyasi görüşlerimiz, dünyaya bakışımız farklı olabilir ama tüm siyasi partilerin devletin liyakat esasına dayanması konusunda ortak görüş oluşturmaları çok önemlidir. Fethullah Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesi gerekiyor.
 
Buraya demokrasi şehitlerimizi anmak için geldik. Polis teşkilatımıza, TSK içerisinde çeteyle bağlantılı olmayan herkese teşekkür ediyoruz. En büyük teşekkür canını feda edip sokağa çıkan vatandaşlarımıza. Biz siyasetçiler olarak son derece mutluyuz bu atmosferden memnunuz, umarım devam eder. Türkiye de bölgede, dünyada saygınlığını sürdüren bir ülke olur."