CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Bu kez gündeminde Reyhanlı vardı. Türkiye'nin Suriye politikasını sert sözlerle eleştiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı kendi sözleriyle alaya aldı.

Başbakan Erdoğan'ın 'Analar ağlamasın' programında yaptığı konuşmada "Rabbim öbür dünyada bana soracak. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan'ı, bu bebekleri neden görmedin diyecek. O zaman ne cevap vereceğim. Ben bağırmayayım da kim bağırsın?" sözlerini gündeme getiren Kılıçdaroğlu, "Bu açıklamayı hangi akla hizmet yaparsın. Kendisini öbür dünyada da Başbakan ilan ediyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, Beşar Esad'la Başbakan'ı aynı kefeye koydu; "Al bir diktatörü vur bir diktatöre. Aralarında sadece nüans farkı var bunların"

CHP Lideri Suriye'de yaşanan katliamın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır dedi ve Reyhanlı gezisinden 5 tespitini grup toplantısında dile getirdi. İşte Kılıçdaroğlu'nun tespitlerinin ana başlıkları;

1- Eli silahlı terör grupları içimizde

2- İstihbarat zaafiyeti

3 - Sınırımız yol geçen hanı

4 - Dış politika hatası

5 - Türkiye iyi yönetilmiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

İşte satırbaşları;

Dün önce Hatay'a sonra Reyhanlı'ya gittim. Hatay bizim ülkemizde çok ayrı bir yeri olan ilimiz. Alevisi, Sunnisi, Musevisi, Hristiyanı onlarca yıldır barış içinde yaşıyorlar. Kimsenin burnu kanamadı, ne inancından ne düşüncesinden ötürü. Herkes barış içinde yaşadı.

HÜKÜMETE İNANMIYORLAR

Anadolu'nun ilk camii oradadır. Hristiyanların en eski kiliselerinden biri oradadır. Oradan Reyhanlı'ya gittim. Patlatılan bombalardan sonra kenti görmek hoş bir şey değil. Sanki onlarca tonluk bomba yağdırılmış. İnsanlar "Ne oldu, neden oldu?" diye soruyor. Hükümet yalan söylüyor diyorlar. Çünkü biz işin içindeyiz diyorlar.

BAKANLARIN AÇIKLAMALARINA TEPKİ VAR

Bakanların açıklamalarına da tepkililer. Yasak getirilmesine de tepkililer. Bunun mücadelesini verin diye bizden talepleri var. Taziye ziyaretindeydik bir çadırda. Oğlunu 29 yaşında kaybetmiş bir baba anlatıyor; Benim hiç bir güvencem yok, sadece yeşil kartım var. Bu çocuklar, torunlarım ne olacak diyor.

RABBİ ERDOĞAN'A DİYECEKMİŞ Kİ...

Hangi akılla, hangi mantıkla böyle bir şey söyleyebilirsin sen. Rabbi ne diyecekmiş, "Ey Türkiye Cumhuriyet Başbakan'ı"... Bu ne demektir. Allah'ın sana nasıl hitap edeceğine sen mi karar vereceksin. Kendisini öbür dünyada da Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı ilan edecek. Kimsin sen!

Çıkmış 'Analar ağlamasın' programında konuşuyor. 'Rabbim öbür dünyada soracak bana" diyor. Bu nasıl açıklamadır. Ölen 51 vatandaşın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır.

TAŞERONDAN VATANSEVER OLMAZ

Amerika'dan sonra Hatay'a ve Reyhanlı'ya gidecekmiş. Sen ülkeni milletini sevmiyorsun. Sen Batı'nın egemen güçlerinin Ortadoğu taşeronusun. Taşerondan vatansever olmaz. Zaten taşeron olduğun içindir ki sen, 'Ben her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım' dedin.

Reyhanlı'da dünyanın ölümü oldu. Vatandaş sana güvendi. Bir konuda 76 milyon yurttaşın birlikte hareket etmesi lazım. Terör nereden gelirse gelsin her beraber karşı çıkacağız.

REYHANLI ZİYARETİNDEN 5 TESPİT

Geziden 5 tespitim var. Birincisi şu; Suriye'deki çatışmalardan ötürü çok sayıda Suriyeli komşu ülkelerin tamamına dağıldı. Bize gelen çadırlarda kalan Suriyelilerle bir sorunumuz yok.

Ama çadırın dışında mülteci kampı dışında ne olduğu belirsiz insanların elini kolunu sallayarak kente gelmeleri ev tutmaları bomba yapmaları bizim kabul edeceğimiz bir şey değildir. Bunu Reyhanlı'da yaşayan yurttaşlarımız biliyor. Almışsınız insanları iş yeri açıyor, neye göre iş yeri açıyor. Bizim insanlarımız Suriyelilerle münakaşa ettiğinde gözaltına alınıyor.

Buna kim izin verebilir. Bakın mülteciler sadece bizde yok Ürdün'de var. Olay var mı, kavga var mı? Nerede var Türkiye'de var. Elini silah alan elini kolunu sallayarak gelmiştir. Parası olana başka olmayana başka muamele yapılmıştır.

İkinci tespitimiz; istihbarat zafiyeti. Hatay'da her türden istihbaratçı var. Kamu görevlileri şikayetçi. Her türlü teröre açık. Yabancı devletlerin askerleri cirit atıyor Hatay'da. Tüm bunları git Reyhanlı'ya sor Recep Tayyip Erdoğan. Onlara gelince tık yok. TC vatandaşına gelince hepsinin telefonları dinleniyor. Yahu sen gidip teröristin telefonunu dinlesene.

Patlama oldu 24 saat içerisinde failler yakalandı diyor. 24 saatin öncesine neden bakmıyorsun? Bu adamlar bomba yerleştirirken sen neredeydin. 51 vatandaş hayatını kaybetti. Sen ne yapıyorsun. Gelsin eylemini yapsın, bomba patlatsın, insanlar ölsün... Sen gidip araştırma yap.

BİR DE ŞU TERÖRİSTLERİN NEFES ALIŞINI İZLE

İstihbaratı kendi vatandaşın için siyasi ikbalin için kullanırsan Türkiye'nin başını beladan kurtaramazsın. Senin nefes alışını bile izliyoruz Kılıçdaroğlu diyordu. Bir de şu teröristlerin nefes alışını izlesen. Hemen arkadan biz güçlü devletiz diyor. Devlet güçlü de sen değilsin.

Güçlü devlet teröre pabuç bırakmaz, askerinin başına çuval geçirilirken sessiz kalmaz. Güçlü devletin Başbakan'ına bunu kullanın demez. Sen kullanılan bir Başbakansın.

TÜRKİYE BEKAA VADİSİNE DÖNDÜ

Üçüncü tesbitimiz; bizim sınır diye bir şeyimiz kalmamış. Tam yol geçen hanı. Sen nasıl bir devletsin. Burada her türlü marjinal, radikal teröriste yer açtın. Etrafına çevirdin, burada eğitim yapın dedin. Eline silah verdin. Git Suriye'ye orada kardeşini öldür dedin. Bu yakışır mı Başbakan'a. Türkiye'yi Bekaa Vadisi'ne döndürdüler.

Özgür Suriye Ordusu, karargahını Türkiye diye ilan ediyor. Tüm dünyaya duyuruyor. Biz olmaz diyoruz. Recep Tayyip Erdoğan olur diyor. Eğer siz sınırı kaldırdıysanız bunun bir gerekçesi vardır. Her türlü terörist grubunu Türkiye'ye davet ediyorsunuz. Gümrük olsa hüviyet tespiti yapacak.

SINIRLARI KİM KALDIRDI?

Sınır boylarına zaman zaman giderim. Askerleri de ziyaret ederiz. Kapıda şu yazar. Hudut namustur diye yazar. Biz oraya gittiğimizde asker gelir tekmil verir. Eğer sınır namussa o sınırı kim kaldırdı. Recep Bey! Hepimizin üzerinde durup düşünmesi gereken bir olaydır. 870 km’lik alan sınır yok.

ESAD'I SUÇLAMAK KOLAY AMA...

Şimdi kalkıp Esad'ı suçlamak kolay. Sınırı koruyacak olan biziz. Kim size sınırı yol geçen hanına döndürün diye talimat verdi. Recep Tayyip Erdoğan. Reyhanlı'da birisi şunu söyledi; Çocukları askerlik yapmadı ki... Onlar sınır nedir bilmezler. Bir vatandaşı o noktaya getirdiysen bunun hesabını be Erdoğan'a sorarım.

Beşinci tespitimiz; de Türkiye iyi yönetilmiyor.

TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASI SORUNLU

Dördüncü tespitimiz; dış politika arkadaşlar. Kendilerine söyledik. Arkadaş senin bu dış politikan yanlıştır faturası acı olur. Ama bizi dinlemediler. Biz haklı çıktık. Kim ülkesini savundu. Biz savunduk. Ben hiç bir zaman Esad benim kardeşimdir demedim, ben hiç bir zaman eşimi alıp Esad'la tatile çıkmadım. Bizi suçlayan Recep Tayyip Erdoğan.

ESAD'LA ERDOĞAN'I AYNI KEFEYE KOYDU

Neymiş efendim Suriye'de demokrasi yokmuş. Suriye'ye demokrasi getirecekmiş. Esad'la Recep Tayyip Erdoğan arasında sadece nüans farkı var. İkisi de aynı. Al bir diktatörü, vur bir diktatöre! (İnternethaber)