CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndan geçen internet düzenlemesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün özgürlükten yana tavır alarak gereğini yapmasını söyledi.

Konuşmasında Başbakan'ı da hedef alan CHP Lideri, 'Kendime uygun medya oluşturacağım' yaklaşımı olduğunu savunarak, ''Ben sahtekar diktatörün ülkeyi yönetmesini istemiyorum'' dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

''Cumhurbaşkanı Anayasa'ya sadakat yemini içmiştir. Onun gereğini yapmak zorundadır. Ben demokrasiyi özgürlüğü savunuyorum demeli bir Başbakan. Ben kısıtlama getireceğim, haber yaparsa televizyon kanallarına müdahale edeceğim bu olmaz.

Düne kadar diktatörden söz ediyorduk. Şimdi sahtekar diktatörden söz ediyoruz. Anketlere müdahale ediyor. Ben sahtekar diktatörün ülkeyi yönetmesini istemiyorum.''

GAZETECİNİN SINIRDIŞI EDİLMESİ

Bir politikacının en çok eleştirilmeye ihtiyacı var. Medya halk adına sorar. Bir gazeteci bir tweet attı diye yurt dışına çıkarılıyorsa.

Bu o gazetenin güçlü olduğunu, onun çıkaran siyasetin de zayıf olduğunu gösterir. Gidince tweet atmayacak mı atacak.

Sorun önce insanların kafasında çözmeli. Başbakan özgürlüklerden yanayım demeli.

Kendime uygun bir medya ordusu oluşturacak olmaz böyle. Soruşturma aşamasından bir savcının yerinin değiştirilmesi yargıya müdahaledir.