Evinin önünde saldırıya uğrayan Hürriyet gazetesi yazarı ve CNN Türk programcısı gazeteci Ahmet Hakan'ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından çıkışta yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanı eleştirdi. Kılıçdaroğlu "Bir gazete, önemli bir gazeteci saldırıya uğruyor ve Cumhurbaşkanı makamında oturan kişi sessizliğini koruyorsa bu ülkede bir sorun var demektir," dedi.

CHP genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Enis Berberoğlu ile CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedarın eşlik ettiği Kılıçdaroğlu'nun ziyaret sonrası yaptığı açıklama şöyle:

"Partiden ihraç edilmeleri gayet güzel. Keşke Hürriyet’e ilk saldırı yapıldığında o vekili de ihraç etselerdi, ölümle tehdit eden iktidar kanadından keşke daha sert eleştiriler olsaydı ama olmadı…

Bir şey daha var beklediğimiz, hepimizin beklediği… Bir gazete, önemli bir gazeteci saldırıya uğruyor ve Cumhurbaşkanı makamında oturan kişi sessizliğini koruyorsa bu ülkede bir sorun var demektir, kendisine net açık çağrı yapıyorum: Demokrasiyi, özgür basını savunuyorsan tepkini açık ve net ortaya koyacaksın, bu saate kadar sessiz kalması doğru değil. Kendisine diktatör tanımı kullanılıyordu, o tanımı besleyen bir tutum içinde bundan kaçınmasını tavsiye diyorum…"