CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Grup Toplantısı'nda konuştu

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satırbaşları şöyle:

Faizi indireceksen indir sanki bu ülkeyi Fransızlar yönetiyor. Binali yıldırım bankacılar ülkeyi yönetmiyor sen yönetiyorsun. 

Türkiye'de uyuşturucu yaşı 10'a indi. Tedavi olan her 10 kişiden birisi 15 yaşından küçük. Araştıralım diye önerge verdik Ak Partililer reddetti.

Off Shore araştırılsın dedik. Verdik önergeyi bunu da reddettiler. 

109 bin öğretmen açığı var, 40 bin atayalım dedik bunu da reddettiler. Hemşire açığını giderelim dedik bunu da reddettiler. Asgari ücretten vergi almayalım dedik bunu da reddettiler.

21 Kasım 2017'de Erdoğan'a bazı sorular sordum. Yerli ve milli isen bunun cevabını vereceksin dedim. Sonra Kılıçdaroğlu'na dava açtık. Dava açsan ne olur açmasan ne olur sen benim soruma adam gibi cevap ver. Herhalde beyefendi beni dinliyordur. Doktor yanında olsun.

Suriyelilere 30 milyar doar harcadık dedin. E bakıyoruz hepsi dilenci. 30 milyar doları nereye harcadın? Ben bilmiyorum bakanlar bilmiyor. Bunun cevabı henüz verilmiş değil. Sevgili Erdoğan gözlerinden öperek soruyorum 30 milyar doları ne zman nerede kimin için harcadın?

Sonra çıktı ispat et dedi. Edeyim.

1 Ağustos 2011 Man Adası Devleti'nde bir şirket kurulur. Küçücük bir ada. Burada bir şirket kurulur. O şirketin kuruluş belgesi bizde. Bu şirket 2 Ağustos itibarıyla birer yönetim kurulu toplantısı yapar. Sıtkı Ayan'dan oluşur. 1 sterlinlik bir şirket. 15 Kasım 2011'de bu şirketi Kasım Öztaş'a devreder. Sıtkı Ayan kimdir tanıyor musun? Kasım Öztaş'ı tanıyor musun?

Bu şirketin bütün kayıtları bizim elimizde. Bu şirkete para gitti. 15-12-2012 tarihinde Ziya İlgen, enişte 2.5 milyon dolar şirkete para gönderiyor. 15-12-2011 tarihinde Mustafa Erdoğan, 2.5 milyon dolar para gönderiyor. 26-12-2011 Ziya İlgen 1.250 bin dolar. Mustafa Erdoğan, 1.250 bin dolar para gönderiyor. 27-12-2011 Osman Ketenci, dünür, 1.250 bin dolar gönderiyor.

Mustafa Gündoğan 1.250 bin. Eski Özel kalem müdürü bu. Ahmet Burak Erdoğan, 1.450 bin dolar. Ahmet Burak Erdoğan, 2.300 bin dolar.

Diyecekler ki bunların belgesi var mı? Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Bu swift mesajı ne demek? Yurt dışına dolar gönderirken bu mesajla gönderiyorsunuz. Hepsi swift mesajları elimizde.

Bankaların dekontu lazım dedin? Parayı gönderdiğin dekontlar. Diyecekler ki bu belgeler sahtedir. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Yurt dışına göndermişler o şirketlerin de kayıtlarında var. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın.

İspat ettim şimdi söyle alçak kim.