AK Partili ilçe başkanlarının ve AK Partili üyelerin de arasında olduğu yaklaşık 3 bin kişinin CHP'ye katıldığı törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her koşulda demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

"Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganları atılan salonda, "İnsanların düşüncelerini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye oluşturmak istiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, hiçbir gücün insanoğlunun özgürlük taleplerini elinden alamadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şu mesajları verdi:

Başbakan “bu fezlekeden kahraman çıkmaz” demiş. Doğru söylemiş. Çünkü bu fezlekeden çıksa çıksa demokrasi adına yüz kızartıcı bir tablo çıkar. Kim dedi kahraman çıkar diye.

Senin adamların düşünce özgürlüğünü sınırlandırıyor ama ne yaparlarsa yapsınlar bizi susturamazlar. Sayın Başbakan bunların uzmanıdır. Mağduriyet pazarlamasını ondan iyi kimse bilmez.

Başbakan’a samimi olarak bir soru sormak istiyorum. 27 Nisan e-muhtırasından kahraman çıkar mı çıkmaz mı. Çık bunu milletin önünde söyle bakalım. Bunu cevabını benden iyi biliyorsunuz.

Muhtırayı veren kişiyle oturdun 135 dakika Dolmabahçe’de konuşma yaptın. Ve dedin ki bu görüşme benimle mezara gider.  Ne görüştünüz siz. E muhtırayı yedin sonra sen demedin mi ben muhtıralara karşıyım. Sonra gittin Dolmabahçe’de kanka oldun.  Sen fezleke düzenledin diye ben seninle kanka mı olacağım. Sen bu memleketin sırlarını pazarlık masasında mı görüşüyorsun.

Değişim talebiyle yola çıkanlardan 10 yıl içinde bu kadar hızlı bir dönüşüm başka hiçbir iktidara nasip olmamıştır. Değişim diye ceket çıkarttın, atlet çıkarttın, pantolon çıkarttın.

Sen yasaklı olduğun dönemde bu parlamento senin yasaklarını kaldırdı. CHP halkın iradesine saygı duyduğu için sana destek verdi.

Ama sen oturduğun koltuktan millete sabah akşam yasak dayatıyorsun. CHP hakkında fezleke hazırlıyorsun. Bu demektir ki sen benim kurduğum mahkemeyi eleştiremezsin.

Eleştireceğim sayın başbakan…

Şiir okudu diye 34 ay hapse mahkum oldu, böyle bir fezleke karşısında Recep Tayyip Erdoğan’ı demokrasinin yanında görmek isterdim.

Ama öyle bir tepki verdi ki Türkiye’de demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçti, o söz. “Olması gereken oldu” dedi.

Bu “oh oldu” demektir. Demokrasi kültürüne bakın siz. Benim de hiçbir CHP milletvekilinin de dokunulmazlığa ihtiyacı yok. O senin ihtiyacındır.

Benimle ilgili de Başbakanla ilgili de fezleke varmış. Onun fezlekelerini söyleyeyim: zimmet, kalpazanlık, resmi evrakta sahtecilik, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak.

Sen bu adi suçlarla fikir özgürlüğünü nasıl aynı kefeye koyarsın. Bizde çok şükür zimmet yok, otobüs biletlerinde kalpazanlık yok. biz hukuk ve adaleti savunuyoruz.

4 ay hapiste kaldı. Ben isterdim ki bilgelik duyguları gelişsin görüyorum ki intikam duyguları gelişmiş. Bugün geldiğimiz noktada zulmü alkışlayan kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dünün mazlumuydun bugünün zalimi oldun.

Başbakan Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini ve ahlakını içselleştirebilseydi durum çok daha farklı olurdu.

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhalif isimlerin tüzük kurultayı isteği ile imza toplamasını değerlendirdi.

"Tüzük Kurultayını toplayacağız" diye konuşan Kılıçdaroğlu, "Tüzük Kurultayını toplayacağız dedi. ne telaşlanacak bir olay var ne de başka bir şey. Hukuk neyi ön görüyorsa onu yapacağız. Partililerimiz böyle bir hakkı varsa bunu kullanmaları normaldir." dedi. (hürriyet / trthaber)