CHP'den çok sayıda isim bu akşam Aydın Ayaydın'ın ev sahipliğinde düzenlenen yemekte bir araya geldi. Yemek öncesi NTV'ye konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine değindi, "Çekilme terörün bittiği anlamına gelmiyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski başkan Deniz Baykal, bu akşam CHP İstanbul milletvekili Aydın Ayaydın'ın ev sahipliğinde gerçekleşen yemekte bir araya geldi.

Yemeğe, partinin 'ulusalcı' ve 'yenilikçi' kanadından birçok milletvekili de katıldı.

Yemek öncesi NTV'ye konuşan Kılıçdaroğlu, çözüm süreci ve PKK'nin sınırdışına çekilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

"SEVİNÇLE KARŞILIYORUZ, AMA..."

PKK gerillalarının çekilmesini "sevinçle karşıladıklarını" söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu terörün bittiği anlama gelmiyor. PKK kesinlikle silah bıraktığını deklare etmeli. 'Benim dediklerimi yapmazsanız misilleme yaparım' gibi bir ifadeyi kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Çözüm sürecinde hükümetin tavrına yönelik eleştirilerini yineleyen Kılıçdaroğlu, toplumun konuyla ilgili daha fazla bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

CHP lideri, "Kandil’den İmralı’dan birileri konuşacak bilgi edinecek. Bu ülkenin Başbakan, bakanları yok mu? PKK silahları alıp dışarı çıkacak, Başbakan’ı tehdit edecek. Biz bunu kabul edemeyiz. Sayın Başbakan bunu doğru buluyor mu bulmuyor mu, bunu açıklasın. Başbakan’a Karayılan’ın açıklamaları doğru mu değil mi diye sormuştum. Neden konuşmuyor. O zaman Murat Karayılan’ı alıp AKP’ye transfer etsinler, hükümet sözcüsü yapsınlar," dedi.

'BARIŞ' METNİNE İMZA ATAN CHP'LİLER İÇİN YORUM

Kılıçdaroğlu, 30 CHP'li milletvekili ve parti meclisi üyesinin de imza attığı "Kalıcı Barış için 111 İmza" bildirgesini de ilk kez değerlendi.

Söz konusu belgenin partide tepkiye yol açmadığını belirten CHP lideri partililerin metne imza atmasını şu sözlerle anlattı:

"Aydınların hazırladığı bir metne saygı duyacağız. Aydınlar, sanatçı ve akademisyenler Türkiye'de barışın olmasını istiyorlar. Niye tepkiye yol açsın? Aydınlar görüşlerini bildiriyorsa bundan memnuniyet duymak lazım. Konuşan Türkiye'den rahatsızlık duymayız. Aydınlar görüşlerini bildiriyorsa bundan memnuniyet duymak lazım."