CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aysel Tuğluk’un vefat eden annesi Hatun Tuğluk’un Ankara İncek’teki cenaze töreninde yapılan ırkçı saldırıyla ilgili “İnsanlık dışı. İnsanlığımızı kaybediyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, olayın sorumlusunun hükümet olduğunu söyledi ve “Sorumlu hükümet, çünkü devleti kin ve düşmanlıkla yönetiyorlar” ifadesini kullandı.

Çiğdem Toker'in Cumhuriyet'te yer alan haberine göre Kılıçdaroğlu saldırıyla ilgili şunları söyledi:

“Bu yapılan insanlıkdışıdır. En büyük tepkiyi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vermesi lazım. Başbakanın Cumhurbaşkanın çıkıp “bu yapılan insanlık dışıdır” demesi lazım. Defnedilen bir kişinin defnedildiği yerden tepkiler üzerine alınıp başka bir yere götürülmesi olayının bir başka örneğine tarihte ne tanık olduk ne duyduk.”

“Bunun sorumlusu hükümet. Toplumu bu noktaya kim taşıyor, ülkeyi yönetenler laf ettiler mi. yanlıştır dediler mi, kutulaştırma açısından yapmayın etmeyin dediler mi?”

Kılıçdaroğlu, Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada olayın “sataşma” diye nitelenmesi konusunu da şöyle değerlendirdi:

“Valilik hükümetin talimatı üzerine açıklama yapan bir makam. Valiliğe şöyle bir açıklama yapın demişler. Olayın kamuoyunun belleğinde biraz sıradan rutin biçimde yer alması için yaptırmışlar.”

AYSEL TUĞLUK’UN ABİSİNE TAZİYE TELEFONU

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aysel Tuğluk’ un abisi AIaattin Tuğluk’ u telofonla arayarak; “Yaşanan olayları tasvip etmek mümkün değil. Örf ve geleneklerimizde böyle bir durumun olması mümkün değil böyle bir olayın yaşanması bizleri çok üzmüştür çok üzgünüm. Yaşananları kabul etmiyorum. Başsağlığı diliyorum” dedi.