Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı konuşmanın satırbaşları şu şekilde;

 

İNÖNÜ'NÜN YASAKLADIĞI KİTAPLARI DİYANET'E GÖNDER

Geçen hafta bazı kitaplarda dini konularda tahrifat yapıldığından bahsetmiştim. İsmet İnönü inançlara dinine saygılı bir insandır. Hurafelere izin vermeyen bir insandır. Tahrifat yapılan kitaplara izin vermemiş İnönü, kötü mü yapmış yani.

 

Yine söylüyorum sen bunların serbest kalmasını istiyorsan gönder Diyanet'e hangisi doğru hangisi yanlış. Başbakan, İsmet İnönü'nün yasakladığı kitapları yayınlatsın.

 

YOLSUZLUK DOSYALARINI AÇSAK...

Senin etrafındakileri biz çok iyi biliyoruz. Bu Erdoğan seçim meydanlarında ne söyledi. Bizim etrafımızda yolsuzluk yapanlar artık yok dedi. Ben şimdi diyorum ki sadece vekillerinden Ali Coşkun'a kefilim. Diğerleri yolsuzluk batağına girmiş. Ben söylemiyorum bunu Erdoğan söylüyor. Bir eğitim yasası geçti. Madde madde onayladılar. Şimdi diyorlar ki biz yolsuzluk yapmıyoruz. Bu ihaleleri, kamu ihaleleri yasası dışına niye çıkarıyorsun? Niye çıkarıyorsunuz? Cevap var mı? Tık yok. Senin ve etrafındakilerin yolsuzluk dosyalarını açsak samimi söylüyorum Erdoğan'ın boyunu aşar.

 

Kendisi İstanbul Anakent Belediye Başkanlığı'nı yaparken yaptığı yolsuzlukları sordum ses yok. Bunu İstanbul Valisi söylüyor. Biz köprü yaptık, yollar yaptık geçin efendim bunları. O yolları köprüleri kimlere nasıl verdiniz herkes iyi biliyor.

 

BERABER YÜRÜTTÜK BİZ BU YOLLARDA

Ben bütün mal varlıklarımın belgesini CHP'nin internet sitesinden yayınladım. Erdoğan sen bunları yapamazsın. Kul hakkı yiyenlerden korkun. Bunlardan bu millete hayır gelmez. Artık bunları herkesin bilmesi gerekir.

 

Recep Tayyip Erdoğan ve kırk haramiler aynen devam ediyorlar. Bunların bir de yolsuzluk marşı var. Recep Tayyip Erdoğan mikrofonu görünce dayanamaz. Beraber "yürüttük" biz bu yollarda diyor. Beraber yürüttüler. Ya biraz gözünüz doysun arkadaş. Ne istiyorsunuz bu milletten. Bunları söyleyince rahatları kaçıyor. Bir kimsenin yolsuzluklarını, yürüttüklerini söylemek görevim.

 

BU FOBİNİN TEDAVİSİ YOK

Yeni bir fobi oluştu Recep Tayyip Erdoğan'da. Kemal Kılıçdaroğlu fobisi... Adı üstünde ben muhalefet partisiyim, muhalefet edeceğim. Recep Tayyip Erdoğan da kendisine meslek edinmiş. Muhalefet partisine muhalefet ediyor. Yalnız bu fobinin tedavisi yok arkadaşlar.

 

HANGİ ADALETTEN BAHSEDİYORSUNUZ

Size ibretlik bir olay anlatmak istiyorum. Geçen hafta bizim parti meclisi toplantımız vardı. O gün 28 Şubatçılarla ilgili arama kararları vardı. Gazeteciler fikrimi sordu. Eğer bir yerde hukuksuzluk yoksa herkesin yargılanmasına bir şey diyemeyiz dedim. Yani yargı bağımsızsa, kim bir suç işlemişse. Gidecektir yargıda hesabını verecektir. Ama ben bunu o gün söylemiyorum sadece... Bu ülkede hukukun üstünlüğüne inanacağız. Yargı adaleti dağıtacak. Sonra diyorum ki arkasından. Bugünkü Türkiye'de adaletin olmadığına inanıyorum. Bugün de aynı şeyleri söylüyorum.

 

Hangi adaletten söz ediyorsunuz. Adaleti intikam duygusuyla arayamazsınız. Böyle bir arayış içine girenlerin adalet duygusu yoktur. Adalet yüce bir kavramdır. Verilen kararın toplum vicdanında kabul edilmesi gerekir. Adaletin olmadığı yerde sağlıklı çalışan bir yargı olamaz.

 

Şimdi bu sözlerimde ne yanlışlık var. Gazeteciler 'Adaleti intikam duygusuyla arayamazsınız' sözünü manşete çıkardı. Ne eksiğim var bu sözde. Efendim bu sözümden beni eleştiriyorlar. CHP demokratik bir parti değilmiş. Buradan açıkça söylüyorum bir yalaka medya var. CHP'ye gelince hepsi tamgaz. AK Parti'ye gelince elleri titriyor. Demokrasi kolay kazanılan bir şey değildir.

 

ÖDLEK MEDYA

Senin CHP liderine demokrasi dersi vermen hakkın da değildir görevin de değildir. Bugün ödlek bir medya var. CHP'ye gelince saldırıyorlar. AKP'ye gelince elleri titriyor. Ya AKP kızarsa diye korkuyorlar.

 

Tarafsız yargı yok. Hükümetten alıyorlar talimatları. Hükümet veriyor emirleri, şu tarihte operasyon yapın, tak operasyon yapıyorlar.

 

HES'te kesilen su yüzünden kapısının önündeki ceviz ağacını sulayamayacak 17 yaşındaki Leyla nerede? Nerede bu demokrat arkadaşlar. İnsan hakları karnesi bozuk ülke Çin'den sonra Türkiye.

 

28 ŞUBAT'TA SENİ HAZIRLADILAR

Tayyip Erdoğan 28 Şubat'ta mağdur oldum vs. vs. diyor. Bırak bunları. Ardından seni hazırladılar. İstifa et dediler, etti. Git Erbakan'ı sırtından bıçakla dediler, bıçakladın. Ardından yetmez dediler, bir de hapse atalım dediler. Daha Başbakan olmadan Amerika'ya neden gittin? Hangi talimatları aldın. Demokrasinin askıya alındığı dönemlerde en büyük zulmü gören CHP'dir. Şimdi kalkmış hesap soruyor. Biz biliyoruz senin neden hesap sorduğunu. Gömlek değiştirdim diyor. Seni oraya getirenleri iyi biliyoruz.

 

IRAK'TA 1,5 MİLYON İNSAN ÖLDÜRÜLDÜ

Bir sabah kalktık baktık ki, Suriye bizim baş düşmanımız olmuş. AKP'nin tespitleri yanlıştı, yöntemleri yanlıştı. Tek başına sadece Türkiye'nin bu yangını söndüremeyeceğini biliyorduk. CHP'nin bu konudaki tavrı çok açıktır. Ülkemize açıktan saldırı olmadığı sürece müdahaleyi doğru görmüyoruz. Irak'ta 1,5 milyon insan öldürüldü demokrasi adına. Suriye'de de bunun yaşanmasını istemiyoruz. Bizim Başbakan İran'a gidecek, oranın Başbakan'ı kabul etmeyecek. Orada avucunu yalayacaksın. Eğer Ömer Seyfettin'in Pembe İncili Kaftanı'nı okusaydın bir ülkenin onuru nasıl kurtarılır öğrenirdin. Bölgede kim lider. Sen bu ülkede bile lider değilsin. Hangi liderlikten bahsediyorsun. Parmakla çağırılanlar, bunlar lider mi? Eğer dış politikaya at gözlüğü ile bakarsanız boğulursunuz. Suriye demek sadece Esad yönetimi demek değildir. Suriye demek, Çin demek Rusya demek, İran demek. Sen bunları görmüyorsun. Suriye bizim iç meselemiz dedi. Sorunu Kofi Annan çözüyor. Hani senin iç meselendi? Biz Suriye ile kardeş ülkeyiz. Kardeş evinin içindeki kavgaya emperyalistleri davet etmez. Bizim tarihimizde hiçbir lider kardeşlerine batılı ülkelerin ağzı ile seslenmemiştir.