CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon görüşmesi ardından açıklama yaptığı açıklamada "Bize şu ana kadar koalisyon değil seçim hükümeti önerisi geldi. Türkiye'nin tarihi bir fırsatı kaçırdığını düşünüyorum" dedi.

Koalisyon sonrası açıklam yapan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının bir bölümü şöyle:

- Bizim için önemli olan türkiye biz türkiye için elimizi taşın altına koymaya hazırız dedik. Görüşmeler çok güzel bir ortamda geçti.

- Heyete katılanlara teşekkür ediyoruz. Tartışmalardan sonra Davutoğlu ile ilk kez görüştük. Görüşmelerin bu kadar uzamasından rahatsızlığımı belirttim.

- Davutoğlu, bize iki öneri getirdi. Kısa süreli bir seçim hükümeti ki bu beraber oluşturulabilir. Önerilerinizi aldım partimizin yetkili organlarıyla görüşüp size ileteceğim. MYK bir karar aldı.

- Türkiye'nin çok ciddi sorunları var bu sorunları aşması gerekiyor. Enaz dört yıllık seçim süresinde bu koalisyonun görev yapması gerekiyor dedik.

- Bize şu ana kadar koalisyon değil seçim hükümeti önerisi geldi.

- Türkiye'nin tarihi bir fırsatı kaçırdığını düşünüyorum.

- AKP CHP'nin her konudaki görüşünü öğrenmiş oldu. Dolayısıyla bunun demokrasimize bir katkı sağladığını düşünüyorum.

- Güvenoyu sağlayacak çoğunluk bulamıyorum hem de görevi devam ettireceğim derseniz bu adil değil. Davutoğlu görevini iade edecektir, aksi yetki gaspı olur.

- İmam Hatip Liselerimizle sorunumuz yoktur ama eğitim sistemiyle sorunumuz vardır. Hiç kimse eğitim sisteminden memnun değildir.

- Sayın Cumhurbaşkanı'nın etkisi olmuş mudur soruna yanıtı Davutoğlu vermeli.

- Bir koalisyon müzakeresi olmadı, açıkçası bu beni rahatsız etti.

-Türkiye'nin çıkarları neyi gerektiriyorsa bizim o çıkarların yanında olacağız.

- Erken seçimi tek seçenek olarak ifade etmeyi doğru bulmuyorum.