CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de uğradığı yumruklu saldırının ardından, saldırgan hakkında şikayetçi olmayacağını ifade etti.

CHP’den yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde Aljazeera Türk Haber Direktörü Gürkan Zengin, Ankara Temsilcisi Ömer Bulut ve muhabir Sibel Erdem’in sorularını yanıtladı.

'ANNESİ ‘OĞLUMDAN ŞİKAYETÇİ OLMA’ DEDİ, BEN O ÇAĞRIYA UYDUM'

Kılıçdaroğlu, TBMM’de uğradığı yumruklu saldırının ardından, saldırgan hakkında şikayetçi olup olmayacağının sorulması üzerine, “Kamu davası üzerinden yürümesini uygun buluyorum, annesinin bana bir çağrısı var; ‘oğlumdan şikayetçi olma’ diye bir çağrı yaptı, ben o çağrıya uydum. Ama sonuçta kamu davası yürüyecektir. Çocuktan çok azmettirenleri bilmemiz ve öğrenmemiz gerekiyor. Arka planı öne çıkarmazsanız bu sıradan bir saldırı olarak görülecektir, bunun arka planının olması lazım. İlişki kurduğu, görüştüğü kişiler, telefon konuşmalarının hepsinin araştırılması gerekiyor. Avukatlarımız, milletvekillerimiz yakından izliyor. Önümüzdeki süreç içinde pek çok ayrıntı gündeme gelebilir” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Saldırının ardından Başbakan Erdoğan da ‘geçmiş olsun’ telefonu açtı. Seçim sürecinde yaşanan gerginliğin ardından bu görüşme nasıl geçti?” sorusu üzerine de, “Sıradan bir görüşme, özel bir konu ya da tema işlenmedi, ‘geçmiş olsun’ dedi ve ben de teşekkür ettim” yanıtını verdi. (BirGün)