CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AKP'den milletvekili adaylığı tartışmalarına ilişkin konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bir süredir kulislerde konuşulan, dün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “isabetli olur” açıklamasıyla gündeme oturan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AKP’den olası milletvekilliği adaylığı ile ilgili olarak, "Benim ilgi alanıma girmiyor. Anlaşılıyor ki AKP Davutoğlu’ndan memnun değil yeni alternatif arayışlarına girmişler" diye konuştu.

DÜŞEN F-4 UÇAKLARI

Malatya'nın ardından Konya'da da düşen F-4 uçakları ve hayatını kaybeden pilotlarla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "İşin doğasında değil. Bu onların kafasındaki anlayıştır. Bir malzeme belli süre kullanılır yerine yenisi alınır. Bu işin fıtratında yoktur. İşin fıtratı insanın aklını kullanmasıdır. Bunlar akıllarını kullanmak istemiyorlar" dedi.

"'HAVUZ MEDYASI' YARGIDA HESAP VERECEK"

Kılıçdaroğlu, 'havuz medyası'nın CHP'li Umut Oran’ın Twitter fenomeni Fuat Avni ile yazıştığı ve Sümeyye Erdoğan suikastını planladığı suçlamalarından dolayı yargıda hesap vereceğini de söyledi.

Oran, dün Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyerek, Twitter’dan edindiği özel mesajlarına dair 73 sayfalık belgede Fuat Avni ile herhangi bir yazışmasının olmadığını açıklamıştı.