CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aydın'ın Didim ilçesinde yaşayan kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, AKP Mamak İlçe Başkanlığına giderek AKP saflarına katıldı.

Milliyet'te yer alan habere göre Celal Kılıçdaroğlu, AKP'ye katıldığından dolayı gururlu olduğunu söyleyerek, "Bir tutturmuşlar başkanlık sistemi. Başkanlık sistemi en güzelidir. Bunu bir deliye sorsanız kabul edecektir. Başkanlık sistemi ile ülkemiz daha iyi yönetilir, kan dökülmez, şehitler olmaz. Ben düşündüm taşındım, kendi öz iradem ile bu yolu seçtim" dedi.

Daha önce CHP'ye üye olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "İstifa ettim oradan kendi irademle dedim ki o kervana artık ben de katılayım. Bana görev verilirse benim başım gözüm üzerine Türkiye'nin neresinde olursa olsun giderim çalışmama başlarım” açıklamasında bulundu.

Gazetecilerinin sorularını da cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Abiniz birilerinin zoruyla ya da birilerinin ricası ile konuştuğunuzu söylüyor" sorusu üzerine, "Gördüğünüz gibi arkamda ne bir siyasetçi var ne bir müteahhit ne de bir iş adamı var. Kendi öz irademle geldim, üye oldum, yakama da rozetimi taktım" şeklinde konuştu.