Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili 316 milletvekilinin imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunulan dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin teklifine, anayasaya aykırı olmasına rağmen “evet” diyeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, aksi halde AK Parti’nin bu durumu istismar edeceğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi’nin de “evet” demesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Dokunulmazlıkların kalkmasını istiyoruz. Siyasetçi bedel öder. Biz de bedel ödemekten korkmuyoruz. Bağımsız olmayan yargı, yazarı hapse atıyor; biz de atılmayı göze aldık. Biz dokunulmazlık zırhının ardına asla saklanmak istemiyoruz. Bakanların da dokunulmazlıkları kalksın, mevcut ya da eski bakanlar hangisi olursa. Hiç kimsenin olmayacak. Başbakan dahil.

“Eğer bunlar yürekliyse, bakanların da dokunulmazlığını kaldırıyoruz derler.  Anayasa'ya aykırı düzenleme geliyor buna rağmen evet diyeceğiz. Anayasa'ya aykırı, halkı kandırmaya yönelik bir düzenleme geliyor.

Dokunulmazlık kalktıktan sonra bizi hapse atacaklarsa atsınlar. Gerçek demokrasiyi bu ülkeye getirmek için, gereken tüm bedeli ödemeye hazırız. Ciddi bir karar almalı ve her şeyi göze almalıyız.

HDP de dokunulmazlık teklifine ‘evet’ demeli.”

TEKLİF MECLİS’TE

AK Parti grubu, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliği teklifini geçtiğimiz hafta imzaya açmıştı. İlgili anayasa değişikliği teklifi dün akşam saatlerinde ise Meclis’e sunulmuştu.