CHP’nin başkanlık referandumunu Anayasa Mahkemesi’ne taşıyıp taşımayacağı bugün grup toplantısında açıklanacak. Kılıçdaroğlu grup öncesi yaptığı toplantıda KHK’lerde geriye dönük imzaların atıldığına dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Ocak’tan sonraki kararnamelere dair “Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir sahtekarlık” ifadesini kullanarak “Bu tarihten sonra yayımlanan bütün kararnameler usulsüz. Süre ve kapsam bakımından sıkıntılar var. Bu kararnameler yetki bakımından da sorunlu. Saray karar veriyor, bakanlar imza atıyor, geriye dönük imza hali söz konusu, suçüstü haliyle karşı karşıyayız” görüşünü savundu.

Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in haberine göre, CHP MYK’si, Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4 saat süren basına kapalı görüşmede, referandum süreci masaya yatırıldı. Toplantıda üniversite hocalarının ihracı ve gazetecilere yönelik baskılar da gündeme geldi.

‘AHLAK SINIRINI AŞIYOR’

Toplantıda sosyal medyada veya partinin görevlendireceği başka bir yerde çalışmak için başvuran gönüllü sayısının her zamanki seçim dönemlerine göre daha çok olduğu dile getirildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Hayır diyenler 15 Temmuz’un yanında” ifadalerine ilişkin olarak da bu tarz yorumların “ahlaki sınırları aştığı” değerlendirmesi yapıldı.

CHP’nin değişikliği anayasa mahkemesine götürüp götürmeyeceğiyle ilgili PM, YDK ve milletvekilleri ortak toplantısında alınan görüşler, il ve ilçe başkanlarının değerlendirmeleriyle birlikte 250 sayfayı geçen kapsamlı bir raporun da ardından kurmaylar AYM’ye ilişkin görüşlerini son kez dile getirdi, son söz Kılıçdaroğlu’na bırakıldı. CHP’nin AYM kararını bugün Kılıçdaroğlu’nun gerekçeleriyle birlikte grup toplantısında açıklaması bekleniyor.