CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir’de partisinin düzenlediği mitingde konuştu. Burada yaptığı konuşmada AKP’yi eleştiren Kılıçdaroğlu, “2002 yılında oy verdiğiniz parti şimdi yok. 2002 yılında yoksulluğu bitireceğiz diyorlardı. 17 milyon yoksulumuz çıktı. Sözde yolsuzluğu bitireceklerdi hepsi bu işin uzmanı oldular. Malı götürme uzmanı” dedi.

Seçimelerde partisine oy isteyen Kılıçdaroğlu, "Gerisini düşünme. Açlığı, yoksulluğu, işsizliği bilirim, Ankara’daki beyler bilmez. Onlar altın kaplı klozetlerde oturmaya, o sürece geçtiler artık,” dedi.

CHP lideri, YÖK'ü kaldıracağı sözünü de verdiği konuşmasında, "12 Eylül darbe hukukunun kalbi olan YÖK’ü kaldıracağım. Ankara’daki beyler gençleri potansiyel suçlu olarak görüyor. Ya adı üstünde delikanlı. Yanlış bir şey yapsa ne olur? Düzelteceğiz, her insan hata yapabilir. Biber gazı ile, bomba ile, sopa ile çocuklarımızın üstüne gitmek doğru değil. Onları kazanmamız lazım. Hiç endişe etmeyin. Ben gençlerin halinden çok iyi anlarım. Sizlere Türkiye’nin umudu olarak bakıyorum," diye konuştu.