Başbakan Erdoğan’ın AK Parti’nin kapatılma davasının yeniden görülmesi için mahkemeye başvurmaya hazırlandıklarını açıklamasının ardından konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, “Önümüze bir başvuru gelirse, usul şartları taşıyorsa başvuru kabul edilebilir” dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, geçmişte AK Parti'ye açılan kapatma davasıyla ilgili Milliyet gazetesine açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, AK Parti'nin yapmaya hazırlandığı başvuru için yeşil ışık yaktı.

Haşim Kılıç, daha önce kapatılan partilerin yeniden Yüksek Mahkeme'ye yargılama başvurusunda bulunmalarıyla ilgili örnekler olduğunu ve bu başvuruların kabul edildiğini söyledi.

Kılıç, bu başvuruların ikinci aşamada iddia ve delillerin değerlendirilmesinde öne sürülen gerekçelerin yeniden yargılama sebebi sayılacak nitelikte olmadığına karar verildiğini belirterek, "Tabii her davanın delil durumu farklıdır. Dolayısıyla yeniden yargılama yolu açıktır ama yeniden yargılama konusunda ne yönde karar verileceği heyetin yapacağı değerlendirme sonucunda ortaya çıkar" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin kapatılma davasının yeniden görülmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaya hazırlandıklarını açıklamıştı.

Anayasa Mahkemesi, AK Parti’nin kapatılması istemiyle açılan davayı 31 Temmuz 2006’de karara bağlamıştı. 5’e karşı 6 oyla partinin “laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı” olduğuna hükmetmişti.

Yüksek Mahkeme, partiye yapılan Hazine yardımının kesilmesi cezası da vermişti. (Ntv)