Kuzey Kıbrıs'ta Halkların Demokratik Partisi'nin görevlendirdiği müşahitler Türk Büyükelçiliği'ne alınmadı. Gerekçe ise iki hafta önce "tamam" denen evraklar için bugün "eksik unsurların bulunduğunun" öne sürülmesi!

Haber Türk'ten Esra Yazdıç Demir'in haberine göre;  HDP'de konuyla ilgilenen yetkililer yaklaşık iki hafta önce yaptıkları başvuruda HDP'nin müşahit listelerini ve kartlarını büyükelçiliğe sunduklarını ve kendilerine evrakların eksiksiz olduğu yönünde bilgi verildiğini belirtti.

Bugün sabah saatlerinde sandık başına gitmek isteyen müşahitler ise büyükelçilik kapısından içeri alınmadı.

Gerekçe olarak müşahitlik evrakları üzerinde YSK'nın mührünün bulunmaması gösterildi. HDP yetkilileri YSK ile görüştüklerini, YSK yetkililerinin böyle bir mühre ihtiyaç olunmadığını ilettiklerini anlattı. YSK'nın da büyükelçilik ile temasa geçtiğini bildirildi.

OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI!

HDP 31 Mayıs'a kadar sürecek oy kullanma işlemi için Kıbrıs'ta yaklaşık 250 müşahit görevlendirdi. HDP, sabah saat 8.30'da oy verme işleminin başladığına ve saatlerdir sandık başında HDP müşahitlerinin olmadığına dikkat çekerek, olumlu yanıt almayı beklediklerini söyledi.

MÜŞAHİTLER 13:30'DA ELÇİLİĞE ALINDI

Saat 13.30 sıralarında ise HDP'nin görevlendirdiği müşahitlerin büyükelçik binasına alındığı bilgisine ulaşıldı.