KESK, Rojava'da gerçekleştirilen katliamlara son verilmesini istedi, "Halklar er ya da geç Halepçe'nin, Roboskî'nin, Rojova'nın ve diğer tüm katliamların hesabını soracak, birlikte yaşama iradesini göstereceklerdir" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Yürütme Kurulu, El Kaide bağlantılı çetelerin Rojava'da gerçekleştirdiği katliamlara tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan KESK, bir yılı aşkın bir süredir Suriye'de yaşanan iç savaş ve sivil halka yönelik katliamların artarak devam ettiğine dikkat çekildi, "El Kaide uzantılı silahlı çeteler eliyle gerçekleştirilen katliamlara her gün bir yenisi ekleniyor. Son birkaç gün içinde El Kaide bağlantılı El Nursa Cephesi tarafından Rojava’da çoğunluğu kadın ve çocuk olan 100’e yakın sivil katledilmiş, yüzlerce sivil rehin alınmıştır" denildi.

Türkiye'nin Suriye'de yaşanan iç savaş sırasında yaşanan katliamları kınarken, Rojava'da yaşananlar karşısında sessizliğini sürdürmesini manidar bulan KESK, "Bu sessizlik, AKP hükümetinin adı geçen çeteci güçleri desteklediği, koruduğu ve yönlendirdiği iddialarının gerçekliğine işaret etmektedir. Kadın ve çocuk katliamları karşısında sessizlik bile tek başına bu suça ortak olmaktır. Bu durum hükümetin ülkemizde devam eden barış ve çözüm süreci konusundaki samimiyetine dair de ciddi kuşkular barındırmaktadır" diye belirtti.

Savaşın bedelinin yine kadın ve çocukların ağırlıkta olduğu sivil halka ödettirilmek istendiğine dikkat çeken KESK, şunları kaydetti:

"AKP hükümetinin yardımıyla Suriye'ye yönelik başlatılmak istenen emperyalist, gerici kuşatmaya karşı bölgenin farklı milliyetlerden halkları arasında yaratılmak istenen düşmanlık politikalarına karşı somut tutum almak, bugün en acil ihtiyaç haline gelmiştir. Suriye'nin geleceğine emperyalistler ya da Esad rejimi değil, hiçbir baskı ve yönlendirme altında kalmadan Suriye’de yaşayan halklar karar vermelidir. Halklar er ya da geç Halepçe'nin, Roboskî'nin, Rojova'nın ve diğer tüm katliamların hesabını soracak, birlikte yaşama iradesini göstereceklerdir. KESK olarak Suriye'de emperyalist müdahaleler sonucunda derinleşen savaş boyunca sivillere yönelik olarak gerçekleştirilen tüm katliamları ve son olarak Rojava'da yaşanan katliamı bir kez daha kınıyor, halkın özgür iradesine yönelik olarak gerçekleştirilen her türlü saldırının karşında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz." (ETHA)