HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu'na seslenerek, "Siz de bir kere istifa edin, bir kereden bir şey olmaz! Belki böylece yerinize kadınları, çocukları gözeten biri gelir!" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Karaman’da, Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne ait yurtlarda kalan 9-10 yaşlarındaki çocukların uğradığı cinsel istismarı gündeme getirerek Türkiye’de çocuklara yönelik cinsel istismarın araştırılması ve çocuk istismarını önlemek konusunda gerekli tedbirlerin alınması için bir Meclis Araştırması açılmasını teklif etti.

Dün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı'ndaki cinsel istismar için, "Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz" demişti.

Kerestecioğlu, HDP Meclis Kadın Grubu adına Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'la mecliste yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

'YAYIN YASAĞI ÇOCUKLARI MI, VAKFI MI HİMAYE ETTİ?'

"Kimse gizlemesin, Erdoğan’ın dindar nesil yetiştirme görevini sivil alanda yüklediği en önemli vakıftır Ensar Vakfı! Bu kadar ciddi bir iddia ve olayın ardından ne oldu, ne ile karşılaştık derseniz; ilk önce Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, devam eden soruşturmaya getirdiği gizlilik kararının ardından yayın yasağı getirdi. Öncelikli olarak çocukların üstün yararı yerine; vakıfları gözeten bu karar, himaye edilmek istenenin çocuklar mı, yoksa sorumlu kurum ve vakıflar mı olduğuna dair ciddi şüphe yarattı. Ne yazık ki herkes, hükümet veya hükümetin yakın olduğu kişilerle ilgili eleştiride bulunmak dahi ‘suç olduğundan’ tarafgirlikle Vakfın sorumluluğunun örtbas edileceğini düşünmeye başladı.

ZEKAİ İŞLER, CİNSEL İSTİSMARDAN MAHKUM EDİLMİŞ!

"Olay duyulduktan sonra AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, 'Ensar Vakfı, başarılı işler yapmaktadır. Biz inadına Ensar Vakfı'na destek olmaya devam edeceğiz' dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ise Vakıfta yaşanan çocuk istismarıyla ilgili 'Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz' dedi. Üstelik, Bakan’ın sözlerinin ardından ENSAR Vakfının Çorum ve Rize İl Başkanlarının da Vakıf öğrencisi çocukları istismar ettikleri için tutuklandıkları ortaya çıktı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Zekai İşler, iki kız öğrenciye tecavüz suçlamasıyla hapis cezasına mahkum edilmiş, Bu kez bir başka kadın, 'Zekai İşler 13 yaşımdayken bana da tecavüz etti' diye şikayetçi olmuştu. Bu yetmezmiş gibi, Ensar Vakfı Rize Şubesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Rize İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Kızılay Rize Şube Başkanlığı görevlerlerini yürütmüş Mehmet Nuri Gezmiş de küçük yaştaki 2 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunmuştu. Bu tekrarlayan istismarlardan bihaber bir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı. İnanılması güç bir acziyet.

'ÇOCUKLAR DEĞİL, VAKFIN İTİBARI DÜŞÜNÜLÜYOR'

" ‘Bir defa rastlanmış olması’ Vakfa halel getirmezmiş! Yani söz konusu olan çocuklar değil, Vakfın itibarı ve geldiğimiz siyasi nokta ise 'Anayasayı bir kere ihlal etmekle bir şey olmaz'dan '45 tecavüz iddiasıyla bir şey olmaz'a uzanan siyaset! Bir siyasetçinin yapması gereken, kendilerinin veya yakınlarının en ufak bir ilişki iddiasının olduğu yerle ilgili hemen soruşturma açılmasını sağlamak ve bunun güvenilir biçimde yürütülmesine ön ayak olmaktır

"Şimdi bizden beklenen nedir? ‘Dindar hiçbir insan bunu yapmaz, Müslümanlar bunu yapmaz’ demek mi? Çocuklar soruşturmalarda ‘Ensar evlerinde kalıyorduk’ dedikleri halde ‘orada bunlar olmaz’ deyip küçücük çocukların yaşamlarını, geleceklerini yok etmek mi? Bir çocuğun küçücük bir tırnağı ya da hırpalanan ruhu, dinin de siyasetin de, kurumların da, vakıfların da, kişilerin de itibarından çok ama çok daha fazla önemlidir.

'SİZ DE BİR KERE İSTİFA EDİN, BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ'

"Çocukları korumak, yalnızca istismar yaşandıktan sonra faili cezalandırmak değil; istismarı önleyici bir sistem oluşturmaktır. Acilen, çocukların temel haklarını kullanmasını güvence altına alacak ve yararlandığı hizmetler aracılığı ile çocukları izleyecek bir sistem kurulmalıdır.

"Çocuklar için ayağa kalkmayacaksak kimin için ayağa kalkacağız.

Kerestecioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na şöyle seslendi: "Siz de bir kere istifa edin, bir kereden bir şey olmaz! Belki böylece yerinize kadınları, çocukları gözeten biri gelir!"