Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde belediye meclis üyeliğine aday gösterilmediği için üzerine tiner dökerek elbiselerini tutuşturan ve vucudunda yanıklar oluşan BDP’li Sevda E., hastanedeki tedavisinin ardından taburcu oldu. Sevda E., kardeşinin 20 yıl önce dağa çıktığını, 10 yıldır akıbetinin belli olmadığını belirterek, "O liste bütün ailelerin şerefiyle, gururuyla oynanmış bir listeydi" dedi.

BDP’nin belediye meclis üyesi adaylarını dün açıklayarak listeyi Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etmesinin ardından listede adını göremeyen 45 yaşındaki Sevda E., Büyük Ağrı Caddesi’ndeki BDP ilçe binasına giderek kendisine haksızlık yapıldığını söyledi. Çok sayıda partilinin gözü önünde üzerine tiner döktükten sonra yanındaki çakmakla elbiselerini tutuşturan Sevda E.’ye çevredekiler müdahale etti. Sevda E.’nin vücudunda yanıklar oluştu. Partililer tarafından hastaneye kaldırılan Sevda E., tedavisi yapıldıktan taburcu edilerek evine gönderildi.

5 ÇOCUK ANNESİ

Evli ve 5 çocuk annesi Sevda E., neden kendisini yakmaya çalıştığını şöyle anlattı: "Bu eylemi yapma sebebim o liste bütün değerli ailelerimizin şerefiyle, gururuyla oynanmış bir listeydi. O listeyi görmektense ölmeyi tercih ettim. Ben encümenlik için, koltuk sevdası için değil o kişilerin o konumu hak etmediklerini bildiğim için böyle bir şey yaptım. Sadece şehitlerimiz için, gerillalar için, tutuklu aileler için yaptım. Listeyi gördüğüm zaman dünyam yıkıldı.

"SEÇİMDEN SONRA KORKUNÇ ŞEYLER OLACAKTI"

Ben o listeyi görünce halkım için korktum. Çünkü biliyordum seçimden sonra korkunç şeyler olacaktı. Bunun böyle olacağını bildiğim için akşamdan hazırlığımı yaptım, evimi temizledim. Hiç kimseye söylemeden akşamdan kararımı verip ölmeye hazırlandım. Kapımı kilitleyerek ve yanıma tiner alarak oraya gittim önce sordum ’Niye böyle bir şey yaptınız, bu listedekiler kim?’ Ancak cevap alamadım. 20 yıldır çalışıyorum, şerefim namusum el vermiyordu. 20 yıldır saçımı süpürge ettim. Niçin, dağda olan kardeşim Raşit Kasımoğulları için. Şu an akıbeti belli değil. Dağlarda kurtlar mı yedi, yılanlar mı yedi? Cenazesi belli değil. Gerekirse o haksızlığı yapanlara karşı bir daha yaparım." (Hürriyet)