Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan grup toplantısını geçen hafta Tandoğan Meydanı'nda yapan CHP'yi, 'okulu kıran haylaz çocuklara' benzetirken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu da esprili sözlerle eleştirdi. Erdoğan, 4+4+4 sistemi ile ilgili sözlerinden dolayı Kılıçdaroğlu'na, "Kendisi hesap uzmanıdır. Ama dört işlem konusunda onun ciddi sorunları var. Bir abaküs önünde dört işleme tekrar çalışmasını, dört işlemi gözden geçirmesini tavsiye ediyorum. Ben torunlarıma aldım, bayağı faydalı oldu" dedi. Başbakan bu sözleri sarf ederken hem kendi güldü hem de grup toplantısındakileri güldürdü.

 

Erdoğan'ın konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Milli Eğitim sistemiyle ilgili değişikle ilgili olarak iki ay boyunca CHP kayda değer, tek bir söz söylememiş, tek bir ifade kullanmamış. Burada affınıza sığınarak kesintisiz eğitimi hangi sözlerle savunduklarını söyleyeyim. Ne dediler CHP’nin lideri ve arkadaşları? ‘Kafasının içinde beyin taşımayanlar’, ‘cahil adam’, ‘münafık’ dediler. ‘Genel Kurul’a silahla gireriz’ dediler, ‘bu iş bitti sokak çözer’ dediler. Çok daha küstahlaştılar. ‘Siz Müslüman olmayı önce Allah’a sonra CHP’ye borçlusunuz’ dediler. Önce bu dili bu üslubu bu hakaretleri CHP Genel Başkanı ve arkadaşlarına misliyle iade ediyorum. Kendi ülkesinin başbakanına cahil diyen, münafık diyen, öbür tarafta İsrail’in kirli çamaşırlarını yıkan önce Allah’a sonra CHP seçmenine ve millete havale ediyorum."

 

TARİHİ MANŞETLERİ GÖSTERDİ

"Bakın aynen şu ifadeleri kullanıyorlar: ‘Kafasının içinde beyin taşımayanlar, şiddet uyguluyorlar.’ Sen bu sözü AK Partililere değil, komisyon başkanı Nabi Avcı’ya bant tankını fırlatan başkanvekiline söyle. Süreç içinde CHP genel başkanı Nazi benzetmesini, Hitler benzetmesini defalarca yaptı. Şimdi ben ona gurur duyduğu CHP tarihinden ibretlik bir vesika göstereceğim. 11 Nisan 1939 tarihli bir kararname. Aynen şu ifadeler var. “Alman devlet reisi Hitler’in 50. sene-i devriyesine hükümetimiz adına Ali Fuat Cebesoy’un eşliğinde, Necmettin Sadak’tan oluşan bir heyet gönderilmesi, 11.04.1939 tarihinde onanmıştır.” İmza reisi cumhur İsmet İnönü, imza başvekil Refik Saydam. 1932 ve 1941 tarihli iki gazeteyi gösteriyorum. Başlık: “Milli Şefimizle Führer arasında samimi tebrikler.” Bundan daha önemli belge olur mu? Bitmedi, diğer bir gazete. “Kemalist Türkiye’den faşist İtalya’ya selam” altında İnönü’nün İtalya’ya gideceği yazıyor. İşte CHP budur. İşte CHP Genel Başkanı eğer Hitler sevdası arıyorsa, o gurur duyduğu CHP tarihine baksın orada bulur."