HDP Eş Genel Başkanı Serpil KemalbayFigen Yüksekdağ’ın ilk duruşması için kadınlara katılım çağrısında bulundu.

Yüksekdağ’ın HDP’nin kadın partisi olduğunu gösteren önemli bir sembol olduğunu kaydeden Kemalbay, “Biz bu duruşmaya gideceğiz. Bütün kadınları da bu duruşmaya sahip çıkmaya çağırıyoruz. Hep birlikte yoldaşımızın yanında olacağız” dedi.

‘PLANLI BİR SALDIRIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ’

Yüksekdağ’ın tutuklanmasını değerlendiren Kemalbay, “Demokrasi özgürlük ve barış mücadelesinde çok önemli bir yeri vardır. Radikal ve dik bir şekilde sözünü söyleyen bir kadın siyasetçidir. Böyle bir kadın siyasetçiyi ezmek, tasfiye etmek için planlanmış bir saldırı ile karşı karşıyayız. Egemen söylemi ters düz eden duruşu ve söylemi sistemde rahatsızlık yaratıyor, bu saldırı bu yüzdendir” şeklinde konuştu.

‘YÜKSEKDAĞ MÜCADELEMİZİN BİR SEMBOLÜDÜR’

Yüksekdağ’ın sözüne ve sesine topyekûn sahip çıktıklarını dile getiren Serpil Kemalbay, “Onun mücadelesi içeride sürüyor. Biz de aynı zamanda bütün toplumsal alanlarda bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Kadınların mücadelesi; baskıyla, tutuklama ve rehin almayla engellenemez. Kadınlar gelecektir, biz özgürlük mücadelesini mutlaka zafere ulaştıracağız. Figen yoldaşımız da bu mücadele de önemli bir semboldür” dedi.

DURUŞMAYA KATILIM ÇAĞRISI

Yüksekdağ’ın 4 Temmuz’da Ankara Adliyesi’nde görülecek duruşmasına katılım çağrısında bulunan Kemalbay, son olarak şunları dile getirdi:

“Yalan ve düzmece bir şekilde hukuku alt üst eden bir mahkeme süreci yaşanıyor. Bir algı operasyonu ile karşı karşıyayız. Onun için adaletli bir duruşma beklemiyoruz elbette. Şu anda hukuk tamamen rafa kaldırılmış durumda, saraydan gelen talimatlar üzerine bu fezlekeler hazırlanıyor. Figen Yüksekdağ’ın 8 Mart selamlamasını bile suç unsuru sayan trajikomik bir sistem ile karşı karşıyayız. Biz bu duruşmaya gideceğiz. Bütün kadınları da bu duruşmaya sahip çıkmaya çağırıyoruz. Hep birlikte yoldaşımızın yanında olacağız.”

(Kaynak: Dihaber)