Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Ramazan Bayramı mesajı yayınladı.

Ramazan Bayramı’nın barış ve özgürlük getirmesini dileyen Kemalbay, “Halklarımızla el ele vererek, bu coğrafyanın hak ettiği ve özlemi duyulan adaleti, barışı, özgürlüğü ve eşitliği sağlayacağımıza olan inancımızla tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum” dedi.

Kemalbay’ın bayram mesajı şöyle:

Bir inançlar ve halklar bahçesi olan coğrafyamızda, sevinç ve barışın büyük günü olarak kabul görmüş olan Ramazan Bayramınızı kutluyorum. Ramazan Bayramı vesilesiyle, coğrafyamızda ve dünyanın dört bir yanında barış ve halkların kardeşliği için edilen duaların kabul olmasını, verilen mücadelelerin başarıya ulaşmasını diliyorum.

Ne yazık ki halklarımız Ramazan Bayramı’nı geleceğe duyduğu kaygı, yoksulluk, acı ve siyasi iktidarın baskısı altında karşılıyor. KHK ile ihraç edilen yüzlerce emekçi, güvencesiz çalışma koşullarına mahkum edilen işçiler, evleri yakılıp yıkılmış Kürt halkı, tüm yaşamı erkek şiddetinin gölgesinde geçen kadınlar, gelecek kaygısı taşıyan gençler ve daha nicesi bu bayramı buruk karşılıyor.

Bu bayramın tüm halklarımızın acılarının sona ermesine, savaşa karşı barışa, ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlığa, baskı ve zorbalığa karşı özgürlüğe vesile olmasını diliyorum.

Halklarımızla el ele vererek, bu coğrafyanın hak ettiği ve özlemi duyulan adaleti, barışı, özgürlüğü ve eşitliği sağlayacağımıza olan inancımızla tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum.