HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "Çocuklar ölmesin" dediği için Ayşe Çelik'in hapse giremesine tepki gösterdi. Kemalbay, “Çocuklar ölmesin demek suç, çocukları panzerle katletmeye ceza yok" dedi. 

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan ve Resmi Gazete’de bugün yayınlanan 696 sayılı  ile ‘tek tip kıyafet’ uygulaması başlatıldmasına da değinen HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Yeni KHK ile cezaevlerinde tek tipi dayatmak istiyorlar. Tek tip direniş demektir, başkaldırı demektir" şeklinde konuştu. 

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin Ağrı il kongresinde yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kemalbay, şu ifadeleri kullandı: 

Türkiye halkları son 2 buçuk yıldır barış, demokrasi ve emek mücadelesinde ağır bedeller ödüyor. Türkiye’nin kadim sorunlarını çözmek için hayatlarını ortaya koyan insanlar barış ve demokrasi için bir proje ortaya koymuştu. 100 yıllık tıkanıklık, sindirme, tekçi politikalar karşısında halkların emeğinin karşılığını alabileceğini 7 Haziran’da ete kemiğe büründürdük. İşte bugün karşı karşıya kaldığımız saldırılar, katliamlar halkların bu tercihine karşıdır. 

BİZE YÖENLİK SALDIRILARIN SEBEBİ ÖZGÜRLÜĞÜ, BARIŞI İSTEMEMİZDİR

Devletin bize yönelttiği saldırıların esas sebebi özgürlüğü, eşitliği, barışı, emeğin hakkını, kadınların her alanda var olmasını istememizdir. Kürt halkının kendi kendini yönetmesini istememizdir, ortak bir vatanda yaşamak istememizdir. Egemen iktidarsa “biz tekçiliğe devam edeceğiz” diyor. Tek tek sayıyor. Bizlerse “gökkuşağı gibiyiz” dedik. Her kimlikten, her renkten insanlar yaşıyor bu vatanda. Halkımıza tekrar tekçiliği dayatmak zulmü dayatmaktır. 

BU KADAR ŞİDDET, KATLİAM, İŞKENCE HANGİ SORUNU ÇÖZECEK?

Bugünlerde ablukaların 2’inci yıl dönümünü yaşıyoruz. Halkın özgürlük taleplerine karşın topyekûn bir savaşla karşılaştık. Ablukalarla 1 yılı aşkın süren sokağa çıkma yasakları oldu. Bu dünya tarihinde görülmemiş bir şeydir. Halkın sağlığa, eğitime, ekmeğe, gündelik ihtiyaçlarına erişimi 2 yıldan fazladır engelleniyor. Böyle bir baskı ortamı, böyle bir zulümle nereye kadar gidecek bu iktidar? Bu kadar şiddet, katliam, işkence hangi sorunu çözecek? 

Mevcut iktidar başka bir projeye sahip değil. AKP-Erdoğan iktidarı, devletin 100 yıllık statükosunu başka bir kılıkla bizlere dayatmaktadır. Fakat bizler mutlaka kazanıncaya kadar mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız. Çünkü onların yolu yol değil.

ERDOĞAN İKİNCİ BİR İSRAİLL OLMAYA ANT İÇMİŞ GÖRÜNÜYOR 

Bugün Bitlis’te Garzan Mezarlığını yıkan, oradaki cenazeleri alıp bilinmeyen yere götüren zihniyetin, İsrail zihniyetinden hiçbir farkı yoktur. İsrail’in Filistin halkına uyguladığı hangi zulüm vardır ki Türkiye devletinin iktidarları bizim halklarımıza uygulamasın.

Bugün Türkiye, bugün Erdoğan ikinci bir İsrail olmaya ant içmiş görünüyor. SİHA’larıyla, savaş yatırımlarıyla, İsrail’in Filistin halkına yaptıklarını Kürt halkına yapmak için elinden geleni ardına koymuyor. 

İşte bu yüzden bu bütçe savaş bütçesidir. Bu bütçe halkımıza tank top olarak gidiyor Oysa sağlık olarak, eğitim olarak, kalkınma olarak gitmesi lazım. Ama bir avuç egemenin çıkarları korunacak diye bizim vergilerimizden elde edilen bütçe savaş bütçesi, zulüm bütçesi olarak geçti. 

CEMİLE'NİN CENAZESİ ŞIRNAK'TA BUZDOLABINDA SAKLIYDI 

Ey Erdoğan, dünya lideriymişsin gibi algı operasyonu yapma. Herkes seni biliyor. Filistin halkının derdi seni zerre kadar ilgilendirmiyor. İlgilendirseydi İsrail’le bu kadar ekonomik ilişki kurar mıydın? Mavi Marmara’da Kudüs ve Ankara arasında anlaşma imzalar mıydın?

Bugüne kadar Filistin halkının yaşamına değen hangi adımı attın? Hangi ablukayı kaldırdın Filistin’de? Ablukayı kırmak yerine burada yeni ablukalar kurdun. Şırnak’ta Taybet Ana’nın cenazesi 7 gün sokakta kaldı, Cemile buzdolabında saklandı, Seyda evinin mutfağında vuruldu. Bunlar İsrail’de olmadı, Şırnak’ta oldu. 

Medyayı eline aldı diye halklarımızı kandırabileceğini sanıyor. Ama bu halkın karnı böyle yalanlara tok. Ağrı halkı barış için bedenini ortaya koyan bir halk. Diyadin’de askerle gerilla arasına girdi, “yeter artık bu savaş, barış olsun” diye direndi. Bu halk özgür, onurlu ve barış içinde yaşamak istiyor. Fakat AKP-Erdoğan iktidarı bugüne kadar Kürt halkına dayatılan imha politikalarını bir kez daha siyasal İslam sosuyla bulayarak, kendisine 15 yıl önce verilen kredileri harcayarak Ergenekoncuların sopası olarak ortaya koydu. 

TEK TİP DİRENİŞ DEMEK, BAŞKALDIRI DEMEK 

Tıpkı cezaevinde direnen yoldaşlarımız gibi bizler de siyasi iddialarımızdan vazgeçmedik. Hiçbir baskı bizi iddialarımızdan vazgeçiremez. AKP-Erdoğan rejimi statükocu güçlere yaranmak için saldırıları artıracaklarını gösteriyor. Yeni KHK ile cezaevlerinde tek tipi dayatmak istiyorlar.

Tek tip direniş demektir, başkaldırı demektir. 80’lerde 90’larda siyasi tutsaklara tek tip giydirirken karşılaştığınız direncin fazlasıyla karşılaşacaksınız. Tek tip demek katliam demektir. AKP-Saray rejimi bu politikalarında ne kadar ısrar ederse biz de o adar direneceğiz. Bu iktidarı tarihin çöplüğüne göndereceğiz. 

Diyor ki “İki faşist partiyi tarihin çöplüğüne göndereceğiz.” AKP-Saray rejimi sadece Türkiye halklarının değil dünya halklarının da aklıyla alay ediyor. Eğer kendini inkar edecekse diyecek lafımız yok. Çünkü 15 Temmuz’dan sonra faşizmi hayata geçirdi, faşizmi kalıcılaştırmak için referanduma gitti, tankla topla tek adam rejimini kalıcılaştırmak istedi. Bu halk senin faşizmine, katliamlarına boyun eğmeyecek. 

“ÇOCUKLAR ÖLMESİN DEMEK SUÇ, ÇOCUKLARI PANZARLE KATLETMEYE CEZA YOK 

Ayşe Öğretmen 2 yıl önce “çocuklar ölmesin” demişti. “Çocuklar ölmesin” demek suç olmaya devam ediyor ama çocukları panzerlerle, zırhlı araçlarla katletmek cezasızlık politikasıyla karşılaşıyor. Çünkü Erdoğan rejimine göre bu halk 10-15 çocuk doğuruyor ve AKP’ye oy vermediği için katledilmesi meşru.

Bizler bunu görüyoruz, bunun hesabını er ya da geç soracağız. Katliamları yapanlar sakın “devlet bize gidin, rahat olun, istediğiniz gibi zulüm yapabilirsiniz.” diyor diye düşünmeyin. Bir gün bu topraklarda hukuk hakim olacak. Hukuk önünde hepsinin cezasını vereceğiz. 

Kaynak: Demokrat Haber