HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öncülüğünde başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinin İstanbul’daki iftar yemeğinde konuşan Kemalbay, CHP'nin başlattığı Adalet Yürüyüşü’nü geç kalmış ama değerli bir adım olduğunu ifade ederek, "Adalet herkes için istenirse güzeldir. Suyun mermeri delme gücü miktarında değil sabrındadır. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

'ÖNÜMÜZ KESİLİYOR'

HDP’nin yok sayılmaya çalışıldığını savunan Kemalbay, "Bizler özgürlükler için mücadele edenleriz. Birbirimizin hakları için mücadele ediyoruz. Buna rağmen bu gün önümüz Türkiye egemen güçleri tarafından kesiliyor. Bizim Türkiye'de gerçek bir rol oynamamız, geleceği için umut olmamız bu baskıların nedenini oluşturuyor. Her şeye rağmen bu duruşumuzu koruyoruz. Türkiye halklarının geleceği için bu ısrarlı mücadeleyi geleceğe taşımak sorumluluğumuzdur" diye konuştu.

Kemalbay konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bu güne kadar AKP-Saray politikaları bize şunu gösterdi. Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Bizler şimdi bir darbeler silsilesini yaşıyoruz. Biz darbe sürecine karşı mücadele ediyoruz. Şimdi bu yaşadıklarımızdan sonra toplum da 'artık yeter' diyor. Yaşananlara karşı halklarımızın direnci sürüyor."

(Kaynak: Dihaber)