Seçim sonrası koalisyon tartışmaları tüm hızıyla sürerken bir açıklama da Kemal Derviş'ten geldi.

Seçim öncesi olası CHP hükümetinde görev yapacağı açıklanan Derviş'e ilişkin bir köşe yazısı kaleme alan Radikal yazarı Fuat Keyman, Derviş'in AKP-CHP koalisyonu konusuna ilişkin olarak şunları söylediğini aktardı:

[...]Kemal Derviş ile bu koalisyon olasılığını konuşuyoruz. “Türkiye için en iyi olan, ya da olması gereken, büyük koalisyon” diyor.  Ama ekliyor, “Almanya modeli gibi olmalı…İki parti arasında oy oranları ve milletvekili sayıları içinde fark olsa da, güç paylaşımına gitmeliler, yani başbakan yardımcıları ve bakanlıkların paylaşımında belli oranda bir eşitlik olmalı”.  “Bunun nedeniyse, CHP, büyük koalisyonda, küçük ortak gibi değiş, eşit ortak gibi hissetmeli ve hareket edebilmeli…”

Keyman, yazısında, Derviş'in daha önce de "CHP’li, sosyal demokrat bir hükümet olursa göreve gelirim" dediğini hatırlatarak; "[...]Kafasında AK Parti-CHP koalisyonu vardı. O zaman bu bir düşünceydi. Şimdiyse, AK Parti-CHP büyük koalisyonu, gerçekleşme ihtimali olan bir olasılık. Almanya benzeri bir büyük koalisyonda görev alır mısın soruma yanıtıysa net: 'Evet'."

Fuat Keyman'ın yazısının tamamı için tıklayınız.