Şırnak'ta BDP yöneticileri ve İl meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 55 kişinin gözaltın alınmasına tepki gösteren Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "AKP, KCK'nin 1 numarası ile görüşürken BDP'liler tutuklanıyor" dedi.

Şırnak Milletvekili ve BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Şırnak'ta aralarında BDP'li yöneticiler ve il meclis üyelerinin de bulunduğu 55 kişinin gözaltına alınmasını eleştirerek, PKK-MİT görüşmelerine katılan KCK’li Sabri Ok'u kast ederek, "AKP bir yandan KCK davasının bir numarası ile görüşürken diğer yandan binlerce DTP, legal, seçilmiş siyaseti soruşturdu, tutukladı, kelepçeledi" dedi.

Hasip Kaplan, Şırnak ve Cizre'de düzenlenen KCK operasyonunu sosyal paylaşım sitesi Twitter'den sert dille eleştirdi. Bugün genel başkanları Selahattin Demirtaş ile birlikte Şırnak ve Cizre'ye gideceklerini söyleyen Kaplan, internete düşen PKK-MİT görüşmesine ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarını gündeme getirerek şöyle dedi:

"AKP bir yandan KCK davasının bir numarası (Sabri Ok) ile görüşürken diğer yandan binlerce DTP, legal, seçilmiş siyaseti soruşturdu, tutukladı, kelepçeledi. Şırnak'ta seçimde hezimete uğrayan AKP özel timle girmek istiyor, halkımız baş eğmeyecek. Şırnak'ta dışkı yedirdiniz, yaktınız, cinayet işlediniz teslim alamadınız. Botan halkı direnmek yaşamaktır diyor. AKP'ye hodri meydan. JİTEM'ciler, özel timciler nerede şimdi. Ersöz, (Levent Ersöz) Temizöz (Cemal Temizöz), Şahin (İbrahim Şahin). Şırnak halkı topraklarında er veya geç özgür yaşayacak, bu zulüm bitecek. Şırnak'ın 2 milletvekili, 500 partili, seçilmiş yöneticiler, sendika ve belediye başkanları içerde. Operasyonlar her seçim sonrası hep sürdü, AKP kaybediyor. AKP seçimde hezimete uğradığı Hakkari ve Şırnak illerine terör bahanesiyle saldırıyor, terör estiriyor. AKP unutmasın Şırnak emperyal sömürgeci, işgalci zorba bir anlayışla fethedilemez. Hz. Nuh'un diyarı Botan'ı susturamaz, zulüm payidar olmaz. Yüzde 80 oy aldığımız Şırnak halkının hepsini içeri alsanız da, bunun hesabını meşru yollardan er veya geç soracaktır. AKP muhalif şehirlere sefer, operasyon düzenleyerek faşist ırkçı zalim ayrımcı yüzünü gösteriyor, bunları deşifre edeceğiz." (ANF)