KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, 'çözüm süreci'ne ilişkin Fırat Haber Ajansı'ndaki yazısında çok sert ifadeler kullandı.

Karasu, 2010'da Oslo'da dönemin Millî İstihbarat Teşkilatı Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Hakan Fidan ile birlikte örgüt adına görüşmelerde bulunmuştu. Bu gün devam eden sürece ilişkin, AKP'nin sorumsuzca davrandığını yazdı.

PKK'nin 1993 yılından bu yana 8 kez ateşkes ilan ettiğini, AKP ile 2013 yılında başlayan süreçle birlikte 9'uncu kez ateşkes ilan ettiğini ancak bu ateşkesin de diğer 8'i gibi boşa çıkarıldığını yazdı.

"AKP TÜRKİYE'NİN GELECEĞİYLE KUMAR OYNUYOR"

AKP'nin oluşturduğu "Akil adamlar"a ilişkin eleştiriler yönelten ve çözüme ilişkin politikalarına sert çıkan Karasu,  "Böyle yaklaşan hükümetin bir çözüm politikası olduğuna kim inanır?"  dedi.

AKP'nin Türkiye'nin geleceğine ilişkin kumar oynadığını belirten Karasu şöyle devam etti: "AKP hükümeti halklarımızın geleceğiyle kumar oynamaktadır. Türkiye halklarının geleceğini kendi basit seçim çıkarlarına kurban etmektedir. Bunu ne Kürt Özgürlük Hareketi kabul eder, ne de Türkiye halkları. Böyle ciddi adımların boşa çıkarılması ve kötüye kullanılmasından mutlaka hesap sorulur."

"EŞEKTEN DÜŞMÜŞE DÖNERLER"

AKP'nin "demokratikleşme paketine" ilişkin KCK'nin yayınladığı deklarasyona da vurgu yapan Karasu, "Deklarasyon, AKP'nin tehlikeli oyun oynadığını ortaya koymuş, bu basit yaklaşımların bedelinin ağır olacağını uygun bir dille hatırlatmıştır. Tabii anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az! AKP kendini kurnaz sanabilir, biraz daha oyalayacağını düşünebilir. Eğer böyle düşünürse eşekten düşmüşe döner. 2012 yılında da bu yönlü uyarılar yaptık, ama anlaşılmadı. Büyük devlet edasıyla “Ezeriz” denildi. Sonuç ortadadır. AKP tarihinin en zor yıllarını yaşadı. Eğer çok kısa sürede zihniyet ve politika değişikliğine gitmezse artık Kürtler de AKP ile diyalog ve müzakere yoluyla da çözüm gelişmez kanaatine varacaktır," dedi.

Karasu yazısını şöyle bitirdi:

"AKP bu sürece ciddiyetsiz yaklaşarak fiili olarak süreci bitirerek Türkiye halklarına en büyük kötülüğü yapmıştır. Tabii ki bunun hesabını verecektir. Bu basitliğin ve sorumsuzluğun altında kalacaktır. Türkiye halkları çözüm gelişsin diye bu sürece destek verdi. Bu nedenle Kürt sorununun çözümü yerine oyalama yapma ve bu süreci seçim hesaplarına kurban etme politikası izleyen AKP, kendi deyimiyle bu sorumsuzluğun altında kalacaktır."