KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat, 1 Kasım seçim sonuçlarının ardından kaleme aldığı yazısında, CHP’ye de seslenerek, “CHP’nin de doğru ve hakiki bir özeleştiri geliştirerek HDP’nin yanında demokrasi mücadelesine katılması oldukça önemlidir,” dedi.

HDP’nin AKP’nin korku siyasetini boşa çıkaran bir siyaset üretmede yetersiz kaldığı eleştirisini de yapan Hozat, “Bütün bunlar bir araya getirildiğinde HDP’nin ulaştığı sonuç yeterli değildir fakat önemli bir başarıyı da ifade ediyor,” dedi.

Bese Hozat’ın Yeni Özgür Politika gazetesindeki yazısının bir bölümü şöyle:

[…]HDP korkunç saldırılar ve katliamlar altında seçim kampanyası dahi yürütmeden, ciddi anlamda seçim propagandası yapamadan 1 Kasım seçimlerine girdi. Miting yapmama kararı yerinde bir karar olmasa da katliam riski bu kararı almasına neden oldu. HDP, AKP’nin korku siyasetini boşa çıkaran bir siyaset üretmede yetersiz kaldı. Bütün bunlar bir araya getirildiğinde HDP’nin ulaştığı sonuç yeterli değildir fakat önemli bir başarıyı da ifade ediyor.

HDP mevcut pozisyonuyla Türkiye’nin tek gerçek ana muhalefet gücüdür. HDP’nin rolü  bundan böyle daha fazla öne çıkacaktır. Türkiye’nin demokratikleşmesinde, eşit ve özgür bir yaşamın kurulmasında HDP temel aktör olacaktır.

Bu süreç faşizme karşı demokratik mücadelenin ve toplumsal direnişin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu da herkese çok açık bir biçimde gösterdi. Bu mücadele ve direniş olmasaydı HDP’nin barajı aşması söz konusu dahi olamazdı. AKP devletinin tüm vahşi saldırılarına rağmen HDP bu büyük başarıyı sağladıysa kesinlikle geliştirilen direniş ve verilen mücadele sayesindedir. Direnişten geri adım atmamak ve mücadeleyi büyütmek bu noktadan sonra daha büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Devrimci Demokratik Direniş-Mücadele Cephesi, içine girdiğimiz yeni sürecin vazgeçilmez ihtiyacıdır. CHP’nin de doğru ve hakiki bir özeleştiri geliştirerek HDP’nin yanında demokrasi mücadelesine katılması oldukça önemlidir. HDP ile birlikte geliştirilecek demokratik mücadele birliği herkese ve Türkiye’ye kazandıran tek politika olacaktır.