KCK, Paris'te on binlerce kişinin katıldığı büyük mitinge Paris Katliamı'na ilişkin bir mesaj yolladı.

KCK mesajında, " Fransa bu vahşi katliamı kimin yaptığını biliyor fakat açıklamıyor. Katliamın üstünü örterek gizliyor. Halkımız, kadınlar ve tüm demokrasi güçleri bu katliamın hesabını sormalı ve Fransa’yı bu katliamı açıklamaya zorlamalıdır" denildi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Paris’teki suikast için "9 Ocak 2013’te insanlık tarihinde eşine ender rastlanan, vahşi bir katliam gerçekleştiği" dedi.

'GÜLEN CEMAATİ KATLİAMIN MERKEZİNDE'

Açıklamada devamla, “Bu katliam aynı zamanda Önderliğimizin esaretine yol açan 9 Ekim uluslararası komplosunun da bir devamıdır. Bu katliamı NATO ve Türkiye’deki gizli örgütü Yeşil Gladio birlikte yaptılar. ABD, Fransa ve Almanya bu komplonun içindedirler. Yine Türkiye’nin resmi devleti AKP ve paralel devleti Gülen cemaati bu komlonun ve katliamın içinde ve merkezindedir. Bu katliam ile Kürt halkının özgürlük iradesi kırılmak istendi ve Kürt özgürlük hareketinin tasfiyesi hedeflendi. Kürt sorununun demokratik çözümünde diyalog sürecinin geliştiği bir zamanda bu katliamın gerçekleştirilmesi bir bakıma siyasal çözüm arayışına da bir saldırıydı," denildi.

'FRANSA KATLİAMI KİMİN YAPTIĞINI BİLİYOR'

Fransa'nın katliam karşısındaki tutumunu da eleştiren KCK, şunları söyledi:

"Fransa başta olmak üzere Avrupa bu katliamın hesabını vermek zorundadır. Fransa’nın suskunluğu suçlu oluşundandır. Fransa bu vahşi katliamı kimin yaptığını biliyor fakat açıklamıyor. Katliamın üstünü örterek gizliyor. Halkımız, kadınlar ve tüm demokrasi güçleri bu katliamın hesabını sormalı ve Fransa’yı bu katliamı açıklamaya zorlamalıdır.

Bu temelde halkımızı, kadınları ve tüm demokratik, özgürlükçü güçleri vahşi Paris katliamının açığa çıkması için mücadelelerini yükseltemeye çağırıyor, tekrardan yürüyüşe katılan herkesi büyük bir saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.” (ANF)