KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Til Temir’de gerçekleştirilen ve 25 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

"IŞİD kadar arkasındaki güçler de insanlık karşısında suçludur,” denilen KCK açıklamasında, AK Parti’nin dış politikasına dikkat çekilerek, saldırıda Türkiye’nin rolü olduğu iddia edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türk devleti şu anda Rojava Devrimini boğmak için büyük çaba göstermektedir. Tüm ilişki ve ittifaklarını Rojava Devrimini boğmak için kullanmaya çalışmaktadır. IŞİD bu nedenle Tıl Temır’a saldırmıştır. Çünkü Rojava Devrimcileri ve demokratik Suriye güçleri IŞİD’i bitirecek tek güç haline gelmiştir. Yeni ve demokratik Suriye de Rojava Devrimi ve ittifaklarına dayanarak gerçekleşecektir. Suriye’de YPG ve YPJ’nin de içinde olduğu Demokratik Suriye Güçleri oluşmuştur. Yine yeni Suriye’nin siyasi temeli olacak Demokratik Suriye Federasyonu Meclisi kurulmuştur. Türk devleti işte bu gelişmeleri engellemek için var gücüyle çalışmakta ve her türlü saldırıyı gerçekleştirmektedir.”

Öte yandan uluslararası güçlere çağrıda da bulunulan açıklamada, “IŞİD’in arkasındaki esas gücün Türk devleti olduğunu görmelidirler. Türk devleti IŞİD'i saldırtarak tüm dünyaya şantaj yapmaktadır. Bu şantajla IŞİD pazarlığı yapmaktadır. Hem IŞİD'i besleyip büyütmekte, hem de IŞİD’in yarattığı korku üzerinden IŞİD’i pazarlamaya çalışmaktadır. Dünya tarihinde böyle kirli bir ilişki ve politika görülmemiştir,” denildi.