KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Suruç’ta gerçekleştirilen katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı.

KCK açıklamasında, “Bu katliamdan birinci derecede IŞİD'i destekleyip büyüten AKP Hükümeti sorumludur. Bu gençlerin katili doğrudan AKP Hükümetidir. AKP'nin Kürt düşmanlığı ve Kürt düşmanlığı temelinde IŞİD’le kurduğu ilişkiler ve ittifak bu katliamı ortaya çıkarmıştır," denildi.

ANF'de yer alan, "AKP Hükümeti destekleyip besleyerek IŞİD’i hem Ortadoğu politikasında bir siyasi enstrüman olarak kullanmak istemiş, hem de bu faşist çete eliyle Rojava Devriminin tasfiyesini hedeflemiştir," denilen açıklama özetle şöyle:

"SALDIRI, AKP HÜKÜMETİ SALDIRISIDIR"

"Eğer bugün Ortadoğu'da bir IŞİD faşizmi varsa bunun en büyük destekçisi ve yaratıcısı AKP Hükümetidir. Bunu tüm dünya da bilmektedir. Bu açıdan bu bombalı saldırı doğrudan AKP Hükümeti saldırısıdır. Bu saldırı MİT’in bilgisi dahilinde Rojava Devrimi'ni ve bu devrimle dayanışma içinde olanları yıldırmak için yapılmıştır.

"Bu saldırı, seçim öncesi ve sonrası yapılan saldırılarla birlikte düşünüldüğünde AKP tarafından Kürt halkına, Özgürlük Hareketi'ne ve dostlarına karşı savaş açıldığını ortaya koymaktadır. Bu saldırının hem planlanmasında hem de içinde AKP bulunmaktadır. Hiç kimse bu saldırıların AKP hükümetinin ve Türk istihbarat örgütlerinin bilgisi dışında olduğunu söyleyemez. AKP bu saldırıların hesabını mutlaka vermek durumundadır.

"IŞİD'İ EN FAZLA SAVUNAN AKP'DİR"

"AKP, Tıl Ebyad YPG tarafından IŞİD’in elinden alınınca sanki kendi elinden alınmış gibi tepki göstermiş, Rojava Devrimini tehdit etmiş; daha da ileri giderek YPG IŞİD’in işgali altında olan Cerablus’u kurtarırsa müdahale edeceğini açıklamıştır. Tüm bu gerçekler AKP ile IŞİD’in nasıl bir otaklık içinde olduğunu kanıtlamıştır. IŞİD’i en fazla savunan AKP hükümeti olmuştur. Tüm bu gerçekler AKP Hükümeti ile IŞİD arasındaki ilişkilerin çok derin olduğunu göstermektedir. PYD’yi IŞİD’ten daha tehlikeli görmesi, bu hükümetin Kürt düşmanlığının ne düzeyde olduğunu tartışmasız gözler önüne sermiştir. Suruç katliamını bu zihniyette olan Kürt düşmanı AKP ve ortakları yapmıştır. AKP, bu gerçekliği ve bu temelde işlediği suçların üstünü örtemez.

"Kürt düşmanlığıyla her türlü katliamı rahatlıkla yapan bir devletin bu katliamın da sorumlusu olduğu açıktır. Kürt halkını ve Kürt Özgürlük Hareketi'ni sindirmek isteyen bir zihniyet ve partinin iktidarda olduğu Türkiye'de bu katliamlar giderek normal hale gelmiştir. Seçim öncesi ve sonrası yapılan saldırılar karşısında AKP Hükümetinin gösterdiği tutum ve tepkiler bu gerçekliğin kanıtı olmaktadır.

"AKP, ROJAVA DEVRİMİ'Nİ DESTEKLERİ HEDEF ALMIŞTIR"

"Bu saldırılarda ölenlerin çoğunun başından beri Rojava Devrimi'ni destekleyen ESP sempatizanı gençler olması tesadüf değildir. Bu saldırı ortaya koymuştur ki, AKP sadece Kürt halkı ve Özgürlük Hareketi'ni değil, Rojava Devrimi'ne destek veren tüm sosyalist güçleri de, Rojava Devrimi dostlarını da hedeflemiş bulunmaktadır. AKP Hükümeti kendisi karşısında direnen hiçbir güç görmek istememektedir. Bu nedenle sosyalist gençlerin Kobanê’nin inşasına destek vermesini de hedef almıştır. Kobanê düştü düşecek diyen, Kobanê özgürleştiğinde ise niye seviniyorsunuz, Kobanê yerle bir olmuş diyecek kadar pervasızlaşan insanlık dışı bir zihniyetin bu saldırının gerçekleştiricisi ve ortağı olması da anlaşılır bir durumdur."

"AKP'YE KARŞI MÜCADELEYİ YÜKSELTELİM" ÇAĞRISI

KCK yaptığı açıklamada son olarak, "Tayyip Erdoğan ve AKP Türkiye'yi Kürtlere ve demokrasi güçlerine karşı kirli savaşın yürütüldüğü bir ülke haline getirmek istemektedir. Bu nedenle tüm demokratik ve özgürlükçü güçler AKP'nin bu kirli politikasına karşı derhal ayağa kalkmalıdır," denildi ve 'Suruç katliamından birinci dereceden sorumlu olan AKP hükümetine karşı mücadeleyi yükseltme' çağrısı yaptı.