Ağrı’daki çatışmayla ilgili KCK de bir açıklama yaptı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin provokasyon peşinde olduğunu belirten KCK, “Ateşle oynamaya devam ederlerse kendi sonlarını getirirler” ifadelerini kullandı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeni bir savaş sürecini başlatmak istediğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve hükümete seslenen KCK, “Kendilerini yakarlar” ifadelerini kullandı.

KCK tarafından yapılan açıklamada, “Devletin ateşkes sürecinin ruhuna uygun hareket etmediği belirtildi. Erdoğan ile hükümetin seçim öncesi provokasyon hazırlığı içinde olduğunu iddia eden KCK, “Erdoğan, Türkiye’ye başkanlık sistemini getirmek, AKP ise içine girdiği çözülme ve güç kaybetme trendini önlemek için her türlü provokasyona başvurmak dahil ne gerekirse yapacak” dedi.

“Otoriter tekçi zihniyet ve üsluplarını daha da sivrileştirerek demokrasi güçlerini baskılayıp sindiremeye çalışmaktadırlar. Erdoğan’ın ve AKP’nin önüne son dönemlerde gelen seçim anketleri kendilerinde büyük bir tedirginlik ve korku yaşatmıştır” denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

HDP’nin toplum nezdinde önlenemeyen yükselişi karşısında kendi düşüşlerini gördükleri için daha da saldırganlaşmaktadırlar. Erdoğan, Türkiye’ye başkanlık sistemini getirmek, AKP ise içine girdiği çözülme ve güç kayıp etme trendini önlemek için her türlü provokasyonlara başvurmak kadar ne gerekirse yapacaklardır.”

KCK’nin açıklamasında, Tendürek Dağı’nda yaşananlara yönelik de bilgi verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 PKK’linin askerlerle çatıştığını iddia ettiği açıklamaya cevap veren KCK, küçük bir PKK’li grubuna karşı bölgeye binlerce askerin sevk edildiğini belirtti. KCK, askerin açtığı ateşte hayatını kaybeden Cezmi Budak’ın ailesine de başsağlığı diledi.

(imc tv)