BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KPSS sorularının çalındığı iddiaları ile KCK ile bağlantılı olduğu ileri sürülen sınav çetesine ilişkin 40 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili Twitter'dan yazdıklarıyla dikkat çekti.

 

KPSS'de dün önce Fethullah Gülen Cemaati’ne bağlı bir dershane tarafından soruların çalındığı ve bunların öğrencilere önceden verildiği ve satıldığı iddiaları ortaya atıldı.

 

Twitter’da bu da KCK’nin üzerine atılır diye şakalar yapılırken kısa süre sonra, 8 ilde polisin 'joker' olarak adlandırdığı, başarılı kişileri 10- 20 bin lira karşılığı sınava sokan bir çetenin yakalandığı haberi düştü. Haberdeki iddiaya göre: “terör örgütü sempatizanlarını devlet kadrolarına yerleştirmeyi amaçladığı ve KCK bağlantılı oldukları ileri sürülen çeteye yönelik operasyonda 40 kişiyi gözaltına alındı”.

 

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu gelişmeleri Twitter'da yorumlarken güldürdü:

 

“Cemaat KPSS kepazeliğinde yakayı yine ele verince işi KCK'ye vurmuşlar anlaşılan. Benden duymuş olmayın ama bir gerçeği açıklamanın zamanıdır.

 

Bildiğim kadarıyla KCK 12 milletvekili ve 43 belediye başkanını AKP'den seçtirmiş, bunlar yarın bir gün ortaya çıkarsa hepsi tutuklanır valla.

 

Ayrıca 5 özel yetkili savcı ile cemaatin sözcüsü olarak bilinen iki köşe yazarının da KCK tarafından atandığını bizzat duydum.

 

KCK tarafından bakanlar kuruluna sızdırılan 3 bakandan söz ederek kafaları bulandırmayı da doğru bulmadığım için bu konuda susuyorum.

 

Ve KCK artık sınavla üyelik kabul ediyormuş, sınavları da ÖSYM merkezi olarak 81 il ve yavru vatanda eş zamanlı olarak yapacakmış.

 

Bu sözünü ettiğim AKP'ye sızmış KCKliler yakalanıp içeri atılacak diye kaygılanıyorum ama olsun ne yapalım, başa gelen çekilir artık”