Artvin’de Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin desteklediği sosyalist bağımsız milletvekili adayı Birsen Kaya, sanatçı Kazım Koyuncu'nun ailesini ve mezarını ziyaret etti. Baba Cavit Koyuncu, "İşimiz zor ama imkansız değil" dedi ve Kaya'ya destek sunacaklarını açıkladı.

ARTVİN- ESP'nin desteklediği Artvin Bağımsız milletvekili adayı Birsen Kaya, kanser nedeniyle yaşamını yitiren sanatçı Kazım Koyuncu'nun mezarını ziyaret etti.

Mezar ziyareti öncesinde Koyuncu ailesini evinde ziyaret eden Kaya, ailenin acısını paylaştıklarını belirtti. Kazım Koyuncu'nun babası Cavit Koyuncu ziyarete ilişkin memnuniyetini belirtirken, "İşimiz zor ama imkansız değil" dedi. Koyuncu ailesi 12 Haziran genel seçimlerinde bağımsız sosyalist aday Birsen Kaya'ya destek olacaklarını söyledi.

Ziyaretin ardından Kaya ile ESP üyeleri, Kazım Koyuncu'nun Yeşilköy'de bulunan anıt mezarına geçti. Kaya, mezara karanfiller bıraktı. Ardından yaptığı konuşmada Kazım Koyuncu'nun bu toprakların yetiştirdiği ender insanlardan biri olduğunu belirtti. Yaptığı müzikle kardeş halkların özlemlerinin buluşturulmasında büyük bir etken olduğunu kaydetti. Birsen Kaya, kanser nedeniyle yaşamını yitiren Koyuncu'nun mücadelesini sürdüreceklerini dile getirdi. Ziyarete katılan ESP üyeleri de Koyuncu'nun yaşamına ilişkin anılardan kesitler aktardı.

ETHA