Gürpınar Kaymakamı Metin Yılmaz, BDP'li Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin'e katıldığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantısında 'burada bulunamazsın' sözleriyle çıkıştı.

Toplantı esnasında Yılmaz, Çetin'e 'Yasal olarak burada bulanamazsın, eş başkanlık senin partinde geçerlidir, burada geçerli değildir' ifadelerini kullandı. Kaymakamın sözlerine tepki gösteren çetin toplantıyı terk etti.

Gürpınar'da yüzde 50'nin üzerinde oy aldığını ifade eden Çetin, "Kaymakamın üslubu kovarcasınaydı. Eğer düzgün bir üslup ile konuşmuş olsa, 'burada bulunabilirsiniz, ancak yasal olarak oluşacak metne imza atamazsınız' dese, bu anlaşılabilirdi; ancak direkt hedef alması niyetinin farkı olduğunu gösteriyordu. Evet, eş başkanlık partimizin tüzüğüdür. Fakat partimizin bu tüzüğü, Gürpınar'da yüzde 50'nin üzerinde oy aldı. Yani Kaymakamın dediği, 'bu partinizin tüzüğüdür, bende geçerli değil' söylemi halkın iradesini yok sayan, ciddiye almayan bir söylemdir" diye konuştu.

Gürpınar halkı için tüm kamu kurumları ile uyumlu olmaya çalıştıklarını dile getiren Çetin, "Bizi kabul etmeyen birini biz de asla kabul etmeyiz. İrademizi yok sayan birini bizim kabul etmemiz düşünülemez" dedi.