Farklı kimliklere yönelik katliamlara ortak bir inisiyatif oluşturmak ve insan ve doğa katliamlarının belgelenerek canlandırıldığı sanal bir müze kurmak amacıyla bir araya gelen insanlar, Sivas’tan Başbağlar’a yürüyor. ilk etabı üç gün sürecek olan yürüyüş 2 Temmuz günü Sivas’tan başladı ve 5 Temmuz günü Erzincan’ın Başbağlar Köyü’nde sona ermesi planlanıyor.

“Farklı coğrafyalarda, farklı kimliklere yaşatılsa da acılar ortaktır!” sözünden hareket edenler, Sivas Katliamı'nın yıl dönümünde başladıkları yürüyüşü Başbağlar Katliamı’nın yıl dönümü olan 5 Temmuz günü Başbağlar’da bitirmeyi hedefliyor.

Grup, yürüyüşün herkese açık olduğunu ifade ediyor.

Grubun üyelerinden V. Metin Bayrak, kendi yürüyüşünü “Ardahan’da ailesi tarafından gördüğü işkencelerin ardından yaşamını kaybeden Melek Karaaslan’a adadığını” ifade ederek eylemlerinin amacını farklı kimliklere sahip toplumların birbirlerinin acılarına ağladıkları ölçüde yakınlaşabileceklerini söylüyor.

Bayrak, “El verip olgunlaştırabilirsek, iyice kamplaşan ya da kamplaştırılan topluma yeni bir soluk getirebiliriz kanaatindeyim.” diyor. Bayrak, konuyla ilgili farklı dünya görüşüne sahip pek çok kişiyle görüştüklerini ve olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade ediyor.

Grup, bu uzun soluklu yürüyüşün Başbağlar’dan Dersim’e; Dersim’den Bingöl’e; Bingöl’den 33 Kurşun’a yani Özalp’e; Özalp’ten Roboski’ye; Roboski’den Şırnak’a, Şiran’a, Aşkale’ye, Adana’ya, Ankara’ya, Sivrihisar’a, İstanbul’a, Trakya’ya… Fırtına Vadisi’nden Bergama’ya, Munzur’a, Çoruh Vadisi’ne… anonimleşerek taşınmasını; ve adı, insan ya da doğa katliamlarıyla anılan birçok noktanın birbirine bağlanmasını; elde edilen verilerle sanal bir katliam müzesi oluşturulmasını amaçlıyor.



http://ortakhafiza.wordpress.com/

https://www.facebook.com/OrtakHafiza

[email protected]

twitter.com/OrtakHafiza