TAYAD’lı aileleri Galatasaray Meydanında Gezi Parkı direnişinde hayatını kaybeden 4 genç için 24 saatlik adalet nöbeti başlattı. 

Gezi direnişinde öldürülen Abdullah Cömert ve Mehmet Ayvalıtaş'ın abileri, devletin katilleri koruduğuna dikkat çekerken, TAYAD’lı aileler de sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Polis terörüyle katledilen Abdullah Cömert, İsmail Ali Korkmaz, Ethem Sarısülük ve Mehmet Ayvalıtaş fotoğraflarının taşındığı adalet nöbetinde, 'Katilleri istiyoruz' pankartı açıldı.

KATİLLER KORUNUYOR

“Katil devlet hesap verecek” , “ Polis simit sat onurlu yaşa” , “ Faşizme karşı omuz omuza” , “ Devrim şehitleri onurumuzdur” sloganları eşliğinde ilk sözü Antakya da öldürülen Abdullah Cömert’ın abisi Zafer Cömert aldı. Kardeşinin polisler tarafından hedef gözetilerek katledildiğini vurgulayan Cömert, hala soruşturmada bir ilerleme olmadığını belirtti. Katillerin belli olmasına ve soruşturma dosyasında isimlerinin yer almasına rağmen ifadelerinin dahi alınmadığını belirten abi Cömert katillerin korunduğuna dikkat çekti.

Cömert’ten sonra söz alan Mehmet Ayvalıtaş’ın abisi Muharrem Ayvalıtaş, Gezi eylemleri sırasında insanları katleden polislerin hala görevlerinin başında olduğunu ve cezalandırılmadığını belirti. Ayvalıtaş “Bizi de kardeşlerimiz gibi gözaltına alabilir, işkence yapabilir hatta öldürebilirler. Fakat biz davamızdan dönmeyeceğiz, yılmayacağız” diye konuştu.

Ayvalıtaş‘un konuşması sonrası Tayad’lı Aileler adına açıklamayı Nagihan Kurt okudu. Direniş süreci anlatan Kurt, " Biz bu şanlı ayaklanmanın direnişin içerisinde katledilen çocukların, gençlerin aileleri, yakınları, dostları, arkadaşları olarak adalet istememizi dile getirmek adalet arayışını somutlamak adına 24 saat oturma eylemindeyiz" dedi.

Gezi Direnişi sürecini konu alan slayt gösteriminin yapıldığı Galatasaray Meydanında, söylenen devrimci marşlar eşliğinde nöbet sürüyor… (ANF)