Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi’nden mesaj gönderdi.

HDP’li vekillerin tutuklanmasını değerlendiren Baluken, yaşananların tarihte ‘kara leke’ olarak yerini aldığını ifade ederek, “6 milyon oy almış, Meclis'in en büyük üçüncü siyasi partisinin eş başkanlarını, grup başkan vekillerini, milletvekillerini, hukukun en temel ilkelerini tuzla buz edecek şekilde tutuklamak, hiç şüphe yok ki tarihe kara bir leke olarak şimdiden kazınmıştır” dedi.

“Elimizdeki son derece kısıtlı ve eşitsiz olan mücadele araçlarıyla bizimle baş edemeyenler, tıpkı öncekiler gibi, tutuklama, zindan ve tecrit yöntemlerini devreye koyarak baş etme yöntemini seçtiler” ifadelerini kullanan Baluken, “Bütün yıldızları yutacak şekilde karanlığı koyulaştırma zulümleri, her gün, toplumsal, siyasal, sosyal yaşamın her alanında devam ediyor ama unutulmamalı ki karanlık ne kadar koyulaşırsa koyulaşsın, yıldızlar eninde sonunda bu karanlığı yırtarak parlamaya devam ettiler tarih boyunca. Üstelik, zifirî karanlıklar hemen yanı başında duran aydınlık şafakları haber verdiler.” diye ekledi.
 
HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, cezaevinde tutulan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in mesajını Meclis’e taşıdı.
 
Baluken, Yıldırım’ın Meclis kürsüsünden okuduğu mesajında şu ifadeleri kullandı:
 
Bugüne kadar ezilen halklarımızın barış, demokrasi ve özgürlük taleplerine baskı, zor ve çatışma yöntemleriyle cevap verenler, bir kez daha bizlerin şahsında tarihi tekerrür ettiler.
 
‘TUTUKLAMALAR TARİHE KARA LEKE OLARAK KAZINMIŞTIR’

6 milyon oy almış, Meclis'in en büyük üçüncü siyasi partisinin eş başkanlarını, grup başkan vekillerini, milletvekillerini, hukukun en temel ilkelerini tuzla buz edecek şekilde tutuklamak, hiç şüphe yok ki tarihe kara bir leke olarak şimdiden kazınmıştır.

 
‘ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ’
 
Elimizdeki son derece kısıtlı ve eşitsiz olan mücadele araçlarıyla bizimle baş edemeyenler, tıpkı öncekiler gibi, tutuklama, zindan ve tecrit yöntemlerini devreye koyarak baş etme yöntemini seçtiler. Şahsımızda barış ve özgürlük iradesini kırmak, demokratik, özgür yarınlara duyduğumuz umudu ve inancı teslim almak istediler. Kuşkusuz, bu hukuk garabetlerine, vicdanlarına kanatan bu zulümlere karşı daha büyük bir umudu ve inancı geliştirdiğimizi, daha kararlı bir iradeyle onurlu mücadelemizi devam ettirdiğimizi belirtmek istiyorum.
 
Bütün yıldızları yutacak şekilde karanlığı koyulaştırma zulümleri, her gün, toplumsal, siyasal, sosyal yaşamın her alanında devam ediyor ama unutulmamalı ki karanlık ne kadar koyulaşırsa koyulaşsın, yıldızlar eninde sonunda bu karanlığı yırtarak parlamaya devam ettiler tarih boyunca. Üstelik, zifirî karanlıklar hemen yanı başında duran aydınlık şafakları haber verdiler.
 
Bu anlamda, tüm halklarımıza bu hakikatleri gösterme ve yürüyen onurlu mücadelemizi büyütme gibi tarihi bir görev ve sorumlulukla her birimiz karşı karşıyayız. Bu görevi yerine getirirken tüm toplumumuzu ilgilendiren onurlu barışı, tek adam ya da tek parti iktidarı hesabıyla kendi çıkarına kurban edenleri kapı kapı, ev ev dolaşarak teşhir etmek son derece önemlidir. Özellikle AKP’ye oy veren milyonlara, bugüne kadar demokratik çözüm, barış, özgürlükçü sivil bir anayasa konusunda nasıl bir yanılsamayla karşı karşıya kaldıkları gerçeği, mutlaka gösterilmeye çalışılmalıdır.
 
Topluma huzur, refah ve istikrar sözü verenler, kaos, çatışma ve istikrarsızlık dışında hiçbir şey vermediler. Hiç kimse, günün birinde, 6 milyon oy almış bir partinin eş başkanlarını, milletvekillerini, belediye başkanlarını tutuklayıp, var olan sorunları derinleştirsin diye AKP’yi oy vermedi. Bu gerçeklik, gidilen her yerde iyice bilince çıkarılmalıdır.
 
Daha fazla çalışma, daha büyük bir dayanışma, bu karanlık günleri atlatacağımıza olan inancım tamdır. Şu dörtlük her şeyi özetlemiş, şair şöyle diyor:
 
‘Düşlerin sonsuza koştuğu yerde
Sabrın çiçeklerini açtığı yerde
Asla kapanmaz yaşanan defter
Çünkü tarihin en güzel yerinde
Son sözü direnenler söyler’
 
Sizi, tüm arkadaşları, dayanışma içerisinde olan tüm kesimleri, yurtsever ve onurlu halkımızı en içten sevgilerimle selamlıyorum.

(Haber Merkezi)